SMRT NA TERENU: Kedi doživeo srčani udar, golfer nastavio da igra
Foto: Reuters

Kao da se ništa nije desilo

SMRT NA TERENU: Kedi doživeo srčani udar, golfer nastavio da igra

Ostali sportovi -
Golf turnir na Madeiri obeležila je tragična smrt Ijana Mekgregora, kedija iz Zimbabvea, koji je doživeo srčani udar na devetoj rupi
1 / 6

Golf turnir na Madeiri obeležila je tragična smrt Ijana Mekgregora, kedija iz Zimbabvea. Naime asistent škotskog golfera Alistera Forsajta preminuo je u nedelju na terenu, od posledica srčanog udara na devetoj rupi. Uprkos tragediji Forsajt je nastavio da se takmiči i izazvao gnev kolega. Kada se suočio sa oštrim kritikama, on je pokušao da obrazloži svoju odluku. "Razgovarali smo sa zvaničnicima turnira pre donošenja odluke o igri, i hteli smo da nastavimo jer smo osećali da bi to i Mek želeo i tražio od nas. On je čovek kog znam 15 godina i bio je popularan među kedijima. Moje misli su sa njegovom porodicom, veoma sam tužan", rekao je Forsajt. Šveđanin Joel Sjoholm, koji je nekada i sam sarađivao sa Mekgregorom, bio revoltiran odlukom da se igra nastavi. "Ne mogu da verujem da su golferi ponovo na teren, a čovek je tu preminuo! Počivaj u miru dragi Mek", poručio je Sjoholm. Ogorčen je bio i Španac Gonzalo Fernandez-Kastano, koji je naveo da ga nikad više nije bilo sramota.

Mnogi su oštro kritikovali Evropski Tur zbog odluke da se turnir završi uprkos tragediji koja se dogodila poslednjeg dana takmičenja na ostrvima u Atlantiku. Turnir je nastavljen istog dana u 18 časova, pošto je u prethodno u Klubu održan minut ćutanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track