RAFTERI HEROJI: Spasavamo sve, i ljude i životinje!
Foto: Dragana Udovičić

U akciji spasavanja u Obrenovcu

RAFTERI HEROJI: Spasavamo sve, i ljude i životinje!

Ostali sportovi -
Alal vera Pripadnici 12 srpskih rafting klubova odazvali se pozivu i pomogli ugroženom narodu
1 / 3

Oni su heroji!Predsednik Rafting saveza Srbije Boris Purjakov izjavio je da se u Obrenovcu nalazi veliki broj njihovih članova koji već tri dana pomažu u spasavanju. On je istakao da su do sada evakuisali više od 1.000 ljudi.

Bez trenutka predaha u Obrenovcu...Srpski rafteri
Bez trenutka predaha u Obrenovcu...Srpski rafteri

- U pomoć nastradalima krenulo je 12 klubova koji pripadaju Rafting savezu Srbije i danonoćno izvlačimo ljude kako bismo ih spasli iz poplavljenog Obrenovca. Ovo je prava kataklizma, ne mogu da vam opišem kakva je ovde situacija. Naš prioritet su trudnice, deca, starije ljudi, kao i oni koji su nepokretni - kazao je Purjakov.Prvi čovek Rafting saveza ističe da će oni tamo biti dok budu potrebni, odnosno dok i poslednji čovek ne napusti Obrenovac.- Ovde smo dok svi ne budu evakuisani. Hteo bih da pohvalim sve naše momke, koji su do sada uspeli da spasu više od 1.000 ljudi. Trenutno se nalazimo u samom centru grada i svaku kuću i zgradu pretražujemo kako bismo pronašli još neke osobe koje nisu uspele da se izvuku. Rafting savez Srbije opremljen je odličnim čamcima, dok naši momci imaju sve što je potrebno za ovakve uslove - dodaje Purjakov i za kraj ističe da će članstvo RSS nastaviti da evakuiše:

- Nakon što budemo evakuisali ljudstvo, krećemo da spasavamo i životinje. Evo, upravo na krovu jedne kuće nalaze se petao, mačka i pas i čekaju da ih neko spase.

Hepiend... Miloš Veselinović
Hepiend... Miloš Veselinović

Veselinović stigao na vreme TRENER SPASAO ŽENU I DECU U OBRENOVCUTrener Inđije Miloš Veselinović u poslednjem trenutku je stigao u Obrenovac kako bi iz porodične kuće evakuisao suprugu i dvoje dece, sina od šest i ćerku od dve godine.- Šef struke je, potpomognut nekolicinom članova klupskog rukovodstva, uspeo da se probije do Obrenovca. Uz ogromne napore stigao je do porodične kuće u trenucima kad je voda već počela da ugrožava gornje delove kuće, u kojoj su se nalazili njegovi najbliži. Obezbedili smo njihovo prebacivanje do Inđije - objasnio je detalje spasavanja Veselinovićev pomoćnik Miroslav Blanuša za Žurnal i nastavio:- Potrudili smo se da im na svaki način olakšamo nesumnjivo najteže trenutke. U prostorijama klupskog trening centra obezbedili smo odgovarajući prostor za smeštaj, gde će imati neophodne uslove i priliku da barem na trenutak potisnu iz svesti misao o nedaćama.

Otkazali takmičenjeŽIVOTI SU PRIORITETBoris Purjakov je kazao da su zbog novonastale situacije u Srbiji otkazali veliko takmičenje u Nišu.- U ovakvim uslovima nismo mogli da organizujemo takmičenje jer se naša zemlja nalazi u vanrednim uslovima. Odlučio sam, kao predsednik ovog takmičenja, da se svi naši klubovi odmah angažuju u spasavanju ljudi i svi smo zajedno krenuli put Obrenovca - istakao je Purjakov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track