DUCA OKUPIO ASOVE: Borković i Kurir zajedno za Srbiju!
Foto: Kurir Štampano

WTCC Inicijativa Kurira proširila se i na trke u Austriji

DUCA OKUPIO ASOVE: Borković i Kurir zajedno za Srbiju!

Ostali sportovi -
Srpski as, legendarni Sebastijan Loeb, kao i Koronel, Monteiro, Tarkvini, Đani Morbideli, Valente i Čilton podržali našu akciju
1 / 7 Foto: Kurir Štampano

Svi za 1003!Na početku petog trkačkog vikenda Svetskog šampionata turing automobila glavna tema na stazi Salcburgring u Austriji bila je Srbija. Dušan Borković ne zaboravlja svoj narod i zemlju koju predstavlja na svim svetskim kontinentima. Naš najbolji automobilista, prvi Srbin koji učestvuje u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC), nastavio je s pružanjem pomoći poplavljenim područjima i ugroženom stanovništvu.

Na predstojećem trkačkom vikendu u Austriji na stazi Salcburgring Borković će na svom „ševrolet kruz 98“ automobilu ispisati poruke „Reci, podrži spasi. Pomozi Srbiji“, #support Serbia i (http://floodrelief. gov.rs). Akciji se odmah priključio Borkovićev „NIS Petrol“ by Campos Racing tim, kao i njegov klupski kolega, Francuz Igo Valente koji je takođe izlepio svoj automobil.- Svi vozači priključili su se akciji pružanja pomoći nastradalima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile naš region. Podršku smo dobili od FIA WTCC, kao i od Eurosporta, koji će i u toku prenosa trka pominjati akciju prikupljanja pomoći - rekao je Borković.

Pored srpskog asa, i njegov timski kolega Igo Valente nalepio je na svoj automobil poziv za pomoć, a mladi Francuz i veteran Tom Koronel su se veoma predano uključili u akciju raspitujući se i kako oni sami mogu da pomognu.Za Đanija Morbidelija kažu da se čak i rasplakao, a devetostrukom svetskom reli šampionu Sebastijanu Loebu nije bilo teško da uzme Kurirov plakat i pozove da se pomogne.

ETCCHumanitarac Mikica VesnićSrbiju na stazi Salcburgring ovog vikenda predstavlja i Užičanin Milovan Mikica Vesnić. Vozač BMW, koji ove sezone nastupa u ETCC, bez razmišljanja se odazvao našoj akciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track