OSIPA SE ZVEZDA: Prlainović se dogovorio sa Pro Rekom
Foto: Fonet

Kapiten "crveno-belih" odlazi u Italiju

OSIPA SE ZVEZDA: Prlainović se dogovorio sa Pro Rekom

Ostali sportovi -
Kao najznačajniji momenat u prethodnom periodu provedenom u Zvezdi, Prlainović je naveo meč finala LŠ protiv dubrovačkog Juga prošle godine u Beogradu

BEOGRAD - Jedan od najboljih svetskih vaterpolista i dosadašnji kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović potvrdio je da će karijeru nastaviti u italijanskom Pro Reku.

"Tačno je, dogovorio se sa Pro rekom i biću tamo naredne dve godine. Već sam bio u tom klubu, poznaju me i cene. Naravno, glavni razlog je bio to što je trenutna situacija u Zvezdi veoma neizvesna, ne zna se šta će biti i sa kakvim ambicijama će ekipa ući u sledeću sezonu", rekao je Prlainović.

On je u prethodne dve godine sa crveno-belima osvojio šest trofeja, uključujući i Ligu šampiona 2013.

"Žao mi je što idem. Iza mene su dve prelepe godine, mnogo sjajnih trenutaka. Osvojio sam šest trofeja, bilo mi je veliko zadovoljstvo da budem kapiten Zvezde. To je sigurno emotivno najznačajni deo moje karijere", priznao je reprezentativac Srbije.

Kao najznačajniji momenat u prethodnom periodu provedenom u Zvezdi, Prlainović je naveo meč finala LŠ protiv dubrovačkog Juga prošle godine u Beogradu.

"Bilo je dosta dobrih igara, trofeja, a među njima i Liga šampiona koju je malo ko očekivao. Ni ja nisam mislio da je to moguće. Iza svih nas ostaje period ponosa i zadovoljstva. Odigrali smo mnogo dobrih utakmica, ali može da se kaže da je to finale na Banjici ono što će ostati najdublje urezano u sećanju meni i drugim igračima", zaključio je Prlainović.

On je već bio član Pro Reka u sezoni 2011/2012, a pre toga bio je član Partizana i Jadrana iz Herceg Novog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track