Odbojkaši lako poraženi od Rusije, Kolaković traži bolju igru
Foto: Ossrb.org

Svetska liga

Odbojkaši lako poraženi od Rusije, Kolaković traži bolju igru

Ostali sportovi -
U prvoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige za odbojkaše, reprezentacija Srbije izgubila je u od Rusije rezultatom 3:0 (37:35, 25:15, 25:16), čime je ugrozila plasman na završni turnir

U prvoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige za odbojkaše, reprezentacija Srbije izgubila je od Rusije rezultatom 3:0 (37:35, 25:15, 25:16), čime je ugrozila plasman na završni turnir.

Najbolji odbojkaši Srbije dobro su ogirali samo prvi set, kada su propustili nekoliko set lopti, da bi na kraju, posle maratona koji je trajao čak 72 poena, taj deo igre ipak pripao domaćinima. U nastavku meča, igrao je samo tim Rusije. Naši odbojkaši su dosta grešili i Rusi su bez većih problema dobili naredna dva seta i osvojili sva tri boda.

Reprezentativci Srbije su napravili čak 27 grešaka, što znači da su na taj način izgubili čitav set, dok su Rusi u tri seta imali 16 grešaka. Jedini raspoloženi igrač u našem timu bio je korektor Aleksandar Atanasijević, koji je osvojio 27 poena, 24 iz napada, dva u bloku i jedan iz servisa.

Selektor odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković rekao je da je Rusija odigrala sjajan meč ali i da joj je Srbija pomogla da upiše pobedu.

"Bio je ovo težak i nervozan meč, atmosfera je bila naelektrisana. Posle izgubljenog prvog seta, Rusi su stvarno igrali sjajno na elementu servisa, prijema, pa čak i odbrane, što nas je dosta demoralisalo. Potom smo ušli u seriju grešaka i nismo mogli da se izvadimo do kraja", rekao je Kolaković.

"Sutra moramo biti znatno strpljiviji, ne možemo da kad izgubimo prvi set, izgubimo svu energiju i svu veru da možemo da pobedimo koliko god da dobro igraju. Ruska reprezentacija je igrala savršeno u nekim periodima meča, ali sam siguran da smo im dosta pomogli da ne uđu u kriznu situaciju. Sutra moramo znatno bolje", naveo je Kolaković.

Tokom meča povredili su se Uroš Kovačević i Dragan Stanković, a selektor Kolaković je kazao da još nije poznato o kakvim povredama je reč i da li će oni moći da igraju sutra

Narednu utakmicu Rusija i Srbija će odigrati sutra od 14 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track