SVETSKA LIGA: Srbija preko Australije do finala, za trofej sa Mađarima
Foto: Waterpoloserbia.org

Vaterpolo

SVETSKA LIGA: Srbija preko Australije do finala, za trofej sa Mađarima

Ostali sportovi -
Finale se igra u subotu od 16.30 po srednjeevropskom vremenu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige u Dubaiju, pošto su u polufinalu savladali Australiju sa 12:5 (2:1, 5:2, 2:0, 3:2). Protivnik srpskih vaterpolista u sutrašnjem finalu biće "večiti" rival Mađarska, koja je u prvom polufinalu savladala Crnu Goru sa 10:8.

Najbolji igrač na današnjoj utakmici bio je petostruki strelac Filip Filipović, dok su po dva gola postigli Dušan Mandić i Duško Pijetlović. Po jedan gol postigli su Živko Gocić, Miloš Ćuk i Slobodan Nikić.

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić rekao je posle pobede i plasmana u finale Svetske lige da je ekipa odigrala veoma dobro u odbrani i kritikovao suđenje.

"Čudno suđenje. Dozvoljava se rvanje, ne znam čemu to vodi. Videlo se to u poslednje dve utakmice. Protiv Australije je odbrana delovala dobro ali uvek, obzirom na stadijum priprema očekujem i mali pad. Važno mi je da održavamo jedan sasvim dobar nivo. U finalu će se sastati svetski prvak protiv evropskog šampiona. Mađari su u najjačem sastavu i po prikazanom smo zasluženo finalisti", rekao je Savić za sajt VSS posle meča u Dubaiju.

Filip Filipović je takođe bio zadovoljan:

"Odbrana je odlučila i to ohrabruje. Ostalo nam je još malo snage i sve ćemo učiniti da pobedimo. Ime rivala u finalu nije bitno ali znamo ko su i kako se igra sa Mađarima. Nema imperativa, osvojili smo toliko Svetskih liga. Pokušaćemo još jednom", rekao je petostruki strelac na meču.

Njegov saigrač Nikola Rađen istakao je da je važno za Srbiju da u finalu nastavi sa dobrim partijama u duelima sa Mađarskom.

"Bilo bi dobro da pobedimo Mađare i zadržimo kontinuitet uspeha sa njima. To je važno i zbog Evropskog prvenstva u Budimpešti, gde ćemo se boriti za medalju sa njima. I na kraju, visina novčane nagrade nije zanemarljiva", zaključio je Rađen.

Finale se igra u subotu od 16.30 po srednjeevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track