Odbojkaši Srbije posle poraza od Rusije nezadovoljni sudijama
Foto: Ossrb.org

Svetska liga

Odbojkaši Srbije posle poraza od Rusije nezadovoljni sudijama

Ostali sportovi -
Srbija je sada treća na tabeli Grupe B, sa četiri pobede i 11 bodova. Rusija ima takođe četiri pobede, ali i 14 bodova

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u tri seta od Rusije, u drugoj utakmici četvrtog vikenda Svetske lige, i tako pretrpela četvrti poraz u takmičenju. Rusija je po setovima slavila 25:19, 27:25, 25:20 u utakmici u ruskom gradu Surgutu.

Srbija je sada treća na tabeli Grupe B, sa četiri pobede i 11 bodova. Rusija ima takođe četiri pobede, ali i 14 bodova. Prve su SAD, koje su neporažene u prvih sedam kola, a one u noći između subote i nedelje igraju protiv Bugarske.

Selektor Igor Kolaković rekao je da njegov tim poražen zato što je selekcija Rusije igrala bolje i manje grešila.

"Borba je bila znatno žešća nego u subotu. Imali smo šanse i u drugom setu. Propustili smo nekoliko kontranapada u trećem setu, koji su mogli da nas drže u igri... Bilo je bolje, ali Rusi su zaista igrali sjajno, naročito na servisu", rekao je Kolaković.

"Žalimo za bodovima koje smo ostavili, možda i za igrom u prva dva seta. Moramo da se okrenemo narednim mečevima. Ovo je bila lakrdija od video čeka i sudija koje ne znaju šta se traži i ne znaju da komuniciraju. Žao mi je što to moram da kažem... Toliku su nesigurnost uneli da uopšte ne znam kako dobijaju šansu da sude ovakve mečeve", rekao je Kolaković.

Iskusni bloker Marko Podraščanin rekao je da je više očekivao od tima.

"Svakako da smo očekivali više. Izgubiti dva puta sa 3:0 nije u renomeu ove ekipe, iako smo igrali protiv možda najboljeg tima na svetu. Danas smo jedan set izgubili na razliku, juče jedan, ali svakako sam očekivao više, pogotovo što su ovo bile možda ključne za plasman u Firencu", rekao je Podraščanin.

Srbiji sada predstoje dva meča sa Bugarskom kod kuće, a "orlovi" i dalje imaju šansu da izbore plasman na završni turnir.

"Ne gubimo nadu, okrećemo se daljim mečevima. Najvažnije je sada da Bugarima uzmemo šest bodova kod kuće i onda će nam se možda otvoriti finalni turnira... Ne predajemo se svakako", rekao je Podraščanin.

On je takođe bio kritičan prema suđenju.

"Nije mi prijala atmosfera u timu, previše smo bili nervozni zbog sudija, koji nisu u renomeu Svetske lige. Naročito onaj jedan koji i ne govori engleski. Mi zovemo jedan ček, on pokazuje drugi... Nisu u renomeu derbija ove dve ekipe, koje su među prvih pet na svetu. Ali, dobro, idemo dalje", rekao je Podraščanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track