NA KORAK OD FINALNOG TURNIRA: Odbojkaši Srbije opet bolji od Bugarske
Foto: Ossrb.org

Svetska liga

NA KORAK OD FINALNOG TURNIRA: Odbojkaši Srbije opet bolji od Bugarske

Ostali sportovi -
Naša repreztentacija u Nišu slavila 25:23, 25:21,25:14

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je danas sa 3:0 u setovima (25:23, 25:21 i 25:14) savladala Bugarsku u drugoj utakmici petog vikenda Svetske lige. Utakmica je odigrana pred oko četiri i po hiljade gledalaca u hali Čair, a trajala je sat i 16 minuta.

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su njegovi odbojkaši igrali najbolje kada je bilo najpotrebnije i zasluženo pobedili Bugarsku. "Malo smo nervozno počeli, videla se nervoza kod mlađih igrača, ali istrajali smo i najkvalitetnije odigrali kada je bilo najpotrebnije. Pružili smo sebi šansu da poslednjeg vikenda protiv SAD probamo da dođemo do cilja, a to je svakako plasman na finalni turnir", rekao je Kolaković. Uroš Kovačević je kazao da je u Nišu najlepše igrati.

"U Nišu je najlepše igrati jer najviše ljudi dođe i bodri nas, uz dužno poštovanje svih gradova u kojima igramo. U super smo formi i nadam se da ćemo to dokazati protiv Amerikanaca, trebaće nam podrška jer nam je to jedina šansa", naveo je Kovačević.

Srbija će odlučujuće duele protiv SAD igrati 4. i 6. jula u Novom Sadu i Beogradu, a Dragan Stanković je kazao da njegovom timu neće biti lako.

"Znamo svi šta nas očekuje narednog vikenda, situacija je ista kao i prošle godine, moramo da osvojimo šest bodova kako bismo se našli na završnom turniru. Neće biti lako, SAD su pokazale da igraju na zaista visokom nivou, ali daćemo sve od sebe. Ako ponovimo igre koje smo pokazali možemo da se nadamo rezultatu", kazao je Stanković.

Selektor Bugarske Kamilo Placi rekao je da je Srbija pokazala da je mnogo bolja od njegove ekipe.

"Bravo za Srbiju, čestitam na pobedi i izvrsnoj igri. Pokazali su da su mnogo bolji od nas, da su u odličnoj formi i svojom igrom zaslužili su ovu pobedu", rekao je Placi.

Reprezentativac Bugarske Cvetan Sokolov rekao je da ne zna šta se desilo sa njegovim timom.

"Ne znam zašto smo igrali mnogo loše, mnogo smo bili bolji u prošlom susretu. Ne znam šta se desilo sa nama... Moramo da počnemo da igramo onako kako umemo", kazao je Sokolov.

Srbija je treća na tabeli Grupe B sa 17 bodova, jednim manje od Rusije, a dva od SAD. Bugarska je poslednja sa četiri boda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track