Najnovije vesti

SVETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI: Srbija igra pred 65.000 navijača
Foto: Dado Đilas

Nisu favoriti, ali hoće medalju

SVETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI: Srbija igra pred 65.000 navijača

Ostali sportovi
Naši odbojkaši otputovali u Poljsku, gde s domaćinom sutra (20.15) igraju prvi meč SP u dosad neviđenom ambijentu

Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je juče na Svetsko prvenstvo, koje će od 30. avgusta do 21. septembra biti održano u Poljskoj. Prvi rival „orlova“ u prvom kolu biće domaća selekcija, a najavljuje se neviđeni spektakl na fudbalskom Nacionalnom stadionu pred 65.000 ljudi!

Ako ni po čemu drugom, ovaj susret ući će u istoriju bar po broju navijača, a da li će izabranici Igora Kolakovića uspeti da im pokvare raspoloženje, zavisiće i od toga ko će na bolji način podneti pritisak s tribina.

- Očekujem veliku borbu od starta, naravno. Teoretski, ako bismo igrali finale, imaćemo 13 utakmica, što je znatno više nego na prošlom svetskom prvenstvu, koje je bilo naporno. Nadam se da ćemo ostati do 21. septembra, i to je svakako jedno od najtežih takmičenja u odbojci. Šta će biti s nama, zavisi ne samo od nas nego i od rivala. Mi smo se dobro spremili, uglavnom su svi zdravi - kaže selektor Srbije i dodaje da ga ne brine to što nismo u krugu favorita.

- Idemo na SP s velikom ambicijom. Znamo da nismo favoriti za medalju i da nas niko ne ubraja u neke značajnije konkurente za najviši plasman, ali imamo veliku želju da probamo da se borimo za medalju. Siguran sam da će momci dati sve od sebe da se sa ovog velikog takmičenja vrate kako treba - zaključio je Kolaković.

Ulaze u istoriju... Članovi odbojkaške reprezentacije Srbije
Ulaze u istoriju... Članovi odbojkaške reprezentacije Srbije

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...