Najnovije vesti

ODBOJKAŠI UVERENI: Argentina danas mora da padne!
Foto: Rojters

Orlovi veruju u sebe

ODBOJKAŠI UVERENI: Argentina danas mora da padne!

Ostali sportovi
Posle ubedljivog poraza na otvaranju SP, srpski odbojkaši rešeni da pokažu da je debakl u Varšavi posledica lošeg dana

Za odbojkašku reprezentaciju Srbije današnji (13 časova, RTS) duel sa Argentinom prvi je u seriji onih koji se moraju dobiti. Izuzetno loše izdanje sa otvaranja Svetskog prvenstva i ubedljiv poraz od domaćina pred više od 60.000 ljudi na fudbalskom stadionu ostavili su iza sebe i poručuju da od danas počinje novo takmičenje za njih.

Argentinski dizači

- Sigurno se mnogo bolje osećamo pošto smo prespavali ovaj debakl koji smo doživeli. Najbitnije je da je to iza nas. Neki novi motivi su pred nama. Moramo da pokažemo da smo bolji od svih u grupi - kaže Uroš Kovačević i dodaje da je pred „orlovima“ nezgodan rival.
- Argentina ima mnogo dobre dizače, ali individualno ne mogu da se porede sa nama. Imaju neki svoj stil, igraju veoma brzo, dugo su zajedno, dobro se znaju. Nadam se da ćemo odneti sva tri boda, što nam je veoma bitno.

Novi početak

Da u duelu s Poljacima ništa nije bilo kako treba, potvrđuje i Nikola Jovović:
- Nadam se da ćemo igrati s više energije, da ćemo više igrati jedan za drugog. Argentina igra potpuno drugačiju odbojku u odnosu na evropsku. Moraćemo da budemo precizni, pojedinci igraju u top-timovima, ako njih zaustavimo, pola posla smo rešili - rekao je Jovović i zaključio:
- Nova sala, novi ambijent, počinjemo novo takmičenje u novom gradu. Novi početak, nova utakmica, koja nam može mnogo doneti, ali i oduzeti.

Selektor Kolaković
PAUZA POMOGLA DA PREBOLIMO

Selektor Srbije Igor Kolaković veruje da će momci koje je izabrao uspeti da se podignu nakon lošeg izdanja u prvom susretu.
- Svi smo poprilično razočarani i nosimo loš utisak iz Varšave. To nikako ne bi smelo da nas ukoči za naredne mečeve. Dobro su nam došla ova dva dana da nekako prebolimo i okrenemo se narednom protivniku - Argentini - rekao je Kolaković.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...