Najnovije vesti

IRAN I ITALIJA VOLE SRBE: Trener i dizač u bojama rivala!
Foto: Kurir Štampano

ZEMLJACI

IRAN I ITALIJA VOLE SRBE: Trener i dizač u bojama rivala!

Ostali sportovi
Ljudi za ponos Slobodan Kovač i Dragan Travica pravi ambasadori srpske odbojke na Svetskom prvenstvu u Poljskoj

Odbojkaši Srbije igraće u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Poljskoj protiv selekcija Francuske, Irana, SAD i Belgije. Zanimljivo je što će srpski nacionalni tim ukrstiti koplja s dvojicom zemljaka. Prvi je Slobodan Kovač, selektor Irana, a drugi Dragan Travica, tehničar Italije. Njih dvojica su jedini Srbi koji na šampionatu u Poljskoj ne brane boje svoje zemlje.

Slobodan Kovač (46) legenda je srpske odbojke. Sa odbojkaškom reprezentacijom naše zemlje osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju, bio je evropski prvak i svetski vicešampion. Poslednjih godina s velikim uspehom je radio u Italiji, a onda je ovog proleća za veoma unosan ugovor postao selektor Irana. Od ekipe potpunih autsajdera napravio je moćan tim, koji je igrao na finalnom turniru Svetske lige, a na prvenstvu sveta u Poljskoj ima ambiciju da se domogne jedne od medalja.

Dragan Travica (28) već nekoliko godina slovi za mozak odbojkaške reprezentacije Italije. Sin je proslavljenog odbojkaša i bivšeg selektora naše reprezentacije Ljube Travice. Odbojkaški se afirmisao u Italiji i branio boje te zemlje od najmlađih uzrasta. Bez obzira na to što igra za Italiju, svestan je svog porekla i uvek rado ističe da je Srbin. Poznat je u Italiji i po svom blogu, na kojem obrađuje sportske teme.

Čovek od znanja... Boba Kovač
Čovek od znanja... Boba Kovač

Treći Srbin
PRAKLJAČIĆ ASISTENT

Osim Bobe Kovača i Dragana Travice, na SP u Poljskoj je još jedan Srbin - Slobodan Prakljačić, prvi asistent Kovača u reprezentaciji Irana. Kao odbojkaš je mnogo godina igrao na poziciji libera. Specijalni gost organizatora Svetskog prvenstva u Poljskoj je i trofejni srpski selektor Zoran Gajić.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...