DRUGA FAZA ODBOJKAŠA: Neka bude pad Italije
Foto: Kurir Štampano

Samo o pobedi se razmišlja

DRUGA FAZA ODBOJKAŠA: Neka bude pad Italije

Ostali sportovi -
Srpski odbojkaši počinju drugu fazu Svetskog prvenstva protiv poznatog rivala

Odbojkaška reprezentacija Srbije danas protiv Italije (16.30, RTS) nastavlja učešće na Svetskom prvenstvu u novoformiranoj grupi. Izabranici Igora Kolakovića put ka borbi za medalju počinju sa trećeg mesta, poslednjeg koje vodi u završnicu takmičenja.Dati maksimumSvesni kvaliteta rivala, ali i solidne startne pozicije na kojoj se nalaze, „orlovi“ najavljuju maksimalno zalaganje kako bi stigli i do treće faze šampionata. Srpski korektor Aleksandar Atanasijević optimista je pred duel sa Italijom, ali naglašava da je ovaj meč samo prvi od četiri s veoma kvalitetnim rivalima.- Došli smo do druge faze sa šest bodova, što je sasvim dovoljno, jer se nalazimo na trećem mestu koje nas vodi u narednu fazu. Treba samo da uzmemo više bodova od rivala koji su trenutno ispod nas. Neće biti nimalo lako, imamo četiri izuzetno teška meča s velikim protivnicima - kaže Atanasijević i dodaje da bi pobednika mogao da odluči bukvalno jedan poen:Samo borbeno- Mislim da prave partije tek slede. Protiv Italije moramo maksimalno jer je to utakmica koja može da odluči da li idemo dalje ili ne. Ko bude motivisaniji i borbeniji, taj će da pobedi. Jedna lopta će odlučiti meč, a nadam se da će ta lopta biti u našu korist. Bez obzira na to da li će za njih igrati Zajcev (najbolji poenter, prim. aut.), mi moramo da gledamo svoju stranu terena, jer možemo mnogo bolje od prikazanog. Bodovi iz prvog meča su važni i zato ih hoćemo na našem kontu.

Meki prsti... Nikola Jovović
Meki prsti... Nikola Jovović

Nikola JovovićTEŠKO JE IGRATI SVAKI DANTehničar Srbije Nikola Jovović naglašava:- Nijedna utakmica neće biti laka jer igramo sa ekipama koje su ispred nas na rang-listi FIVB. Nadam se da ćemo ostati koncentrisani jer igramo sve bolje i bolje i da ćemo nastaviti da budemo vedri i nasmejani. Uvek nam je to bio put do medalje.

Srpski azuroTRAVICA MOZAK TIMAMozak reprezentacije Italije svakako je dizač Dragan Travica, inače Srbin, sin našeg bivšeg selektora Ljube Travice. Selektor Mauro Beruto podmladio je reprezentaciju posle izgubljenog finala od Srbije na EP u Austriji. Prvu postavu čine kapiten i srednji bloker Emanuele Birareli i iskusni Simone Buti, dok su primači naturalizovani Čeh Jirži Kovar i Simone Parodi. Na mestu korektora treba očekivati Luku Vetorija, umesto povređenog Ivana Zajceva. Libera igra Salvatore Rosini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track