Najnovije vesti

Nikola Grbić novi selektor Srbije?

Najbolji odbojkaši čekaju novog vođu

Nikola Grbić novi selektor Srbije?

Ostali sportovi
Legenda srpske odbojke mogao bi da nasledi Igora Kolakovića na klupi reprezentacije posle lošeg rezultata na SP

Proslavljeni reprezentativac Nikola Grbić glavni je kandidat za selektora odbojkaške reprezentacije, saznaje Kurir. Nakon neuspeha na Svetskom prvenstvu, gde je naša reprezentacija zauzela deveto mesto, Igor Kolaković podneo je ostavku, a prema Kurirovim saznanjima, jedan od glavnih kandidata za klupu „orlova“ je trener Peruđe.
Kurirov izvor otkriva da bi Nikola bio idealno rešenje, a da će konačnu odluku o izboru novog selektora doneti predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

- Odluku o novom selektoru srpskih odbojkaša doneće Aleksandar Boričić. Ipak, za takvo nešto je još rano, posebno zato što Boričić boravi u Poljskoj, gde rukovodi u vođenju Svetskog prvenstva sa ljudima iz FIVB. Ideja o Nikoli Grbiću kao selektoru je odlična, on je veliko ime svetske i naše odbojke. Ali - još nije sigurno da će on biti selektor - rekao je dobro obavešteni izvor Kurira.

Nikola se nakon završetka igračke karijere, a ostao je upamćen kao jedan od najboljih tehničara sveta, posvetio trenerskom poslu i trenutno vodi ekipu italijanske Peruđe, gde je nasledio srpskog stručnjaka Bobu Kovača.
Pored Grbića, kao potencijalni kandidati nameću se Slobodan Kovač, Goran Vujević, Zoran Gajić, Milorad Kijac.

Aleksandar Boričić
JOŠ JE RANO ZA ODLUKU

Predsednik OSS Aleksandar Boričić u izjavi za Kurir rekao je da neće žuriti sa odlukom o novom selektoru.
- Po završetku Svetskog prvenstva seli smo i razgovarali. Selektor je ponudio ostavku i mi smo mu se zahvalili na dosadašnjem radu. Trenutno ne žurimo sa odlukom o novom selektoru, imamo još dosta vremena jer nas sledeće takmičenje očekuje tek u julu naredne godine - rekao je Boričić.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...