Divac: Kosovo u Londonu samo pod zastavom Srbije
Foto: Kurir

Divac: Kosovo u Londonu samo pod zastavom Srbije

Ostali sportovi -
Zna se kakav je stav Međunarodnog Olimpijskog komiteta, postoji povelja, postoje jasne odredbe koje su donete ranije i zna se da Kosovo ne može samostalno da učestvuje na Igrama, rekao je Divac
BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je danas da sportisti Kosova mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama u Londonu, ali samo kao članovi OKS i pod zastavom Srbije.
"Sportisti sa Kosova i Metohije mogu da učestvuju na Olimpijskim igrama u Londonu samo u sklopu Olimpijskog komiteta Srbije. Zna se kakav je stav Međunarodnog Olimpijskog komiteta, postoji povelja, postoje jasne odredbe koje su donete ranije i zna se da Kosovo ne može samostalno da učestvuje na Igrama", rekao je Divacnovinarima tokom druženja sa srpskim olimpijcima.
Divac je istakao da je učešće Kosova na Olimpijskim igrama političko pitanje i da je to tema za državu, a ne za OKS ili MOK.
"To su stvari za političare, ne za nas sportiste. Pravilnik je jasan i nedvosmislen, Kosovo je deo Srbije i oni mogu samo pod našom zastavom da nastupe na Igrama u Londonu“, poručio je Divac.
Evropski parlament prihvatio je danas amandman poslanice Zelenih Ulrike Lunaček da se MOK pozove da omogući Kosovu da učestvuje u Olimpijskim igrama.
Ovaj amandman nije obavezujući za MOK, a osim toga postoji jasan pravilnik i put kako sportisti jedne zemlje mogu da izbore olimpijsku vizu, a zatim i učestvuju na Olimpijskim igrama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track