Zvezda u finalu

Čudesan preokret

Zvezda u finalu

Ostali sportovi -
Odbojkaši Crvene zvezde savladali Partizan sa 3:1 i stigli do prilike da se bore za titulu prvaka Srbije

Titula će biti crveno-bela!Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:21) u petoj utakmici polufinala plej-ofa prvenstva Srbije. Iako su crno-beli imali prednost od 2:0 u pobedama, odbojkaši Zvezde uspeli su da vežu tri trijumfa i stignu do šanse da se bore za titulu prvaka Srbije. Rival u finalu biće im Vojvodina, koja je dan ranije savladala Radnički iz Kragujevca sa, takođe, 3:2 u seriji.

Trener beogradskih crveno-belih Željko Bulatović zasluge za plasman u finale pripisuje borbenosti njegovih izabranika i poručuje da, bez obzira na iskustvo, ima tremu pred početak finalne serije.

- Čestitam igračima. I kad su gubili, nisu prestali s borbom. Ovo je čudesan povratak. Ig­raćemo osmo finale, a ja imam tremu kao da je prvo - rekao je Bulatović.

Njegov kolega s klupe Partizana Milan Đuričić, vidno razočaran, konstatovao je da će se za titulu ipak boriti kvalitetniji tim.

- Čestitam im na pobedi. Zaslužili su finale. Tokom cele sezone igrali su konstantno. Mi nismo bili dobri, bilo je mnogo oscilacija. Imali smo i manje sreće, jedna lopta je presudila u četvrtom setu. Žao mi je što nismo uspeli da napravimo još taj jedan korak.

Crvena zvezda i Vojvodina borbu za titulu počeće utakmicom u Beogradu u četvrtak od 18.00 časova. Ekipa koja stigne do tri pobede postaće novi šampion Srbije.

Vip i dalje uz najbolje

Odbojkaški savez Srbije i kompanija „Vip mobajl“, nakon pet godina uspešne saradnje, obećali su se jedno drugom na vernost do kraja 2015. godine. To prijateljstvo je donelo 59 medalja.

- Kada smo potpisali prvi sporazum, naš savez je bio rangiran ocenom 3 u svetskoj federaciji. Danas imamo najviše ocene, zajedno s Italijojm, Brazilom, Poljskom, Rusijom i Japanom - izjavio je predsednik OSS Aleksandar Boričić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track