SPORTSKO OBARANJE RUKU: Pet medalja za Srbiju
Foto: Kurir

Dobar rezultat

SPORTSKO OBARANJE RUKU: Pet medalja za Srbiju

Ostali sportovi -
Na Evropskom Kupu u Mađarskoj naša reprezentacija je u ukupnom plasmanu zauzela treće mesto

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke je postigla veliki uspeh na Evropskom kupu u Budimpešti.

Na 11. po redu turniru u Mađarskoj, reprezentacije Srbije je u ukupnom plasmanu zauzela treće mesto. U konkurenciji najjačih timova iz 17 zemalja Evrope, obarači iz Srbije su osvojili ukupno 5 medalja.

Srebrne medalje su osvojili Jovan Tepić desnom rukom u kategoriji do 75 kg u konkurenciji juniora, Ivan Veselic desnom rukom u konkurenciji seniora u kategoriji do 95 kg, Marćelo Rusovan desnom rukom u kategoriji mastersa do 90kg i Ivan Glidžić levom rukom u kategoriji preko 105 kg. Do bronzane medalje je stigao Zoran Latinović desnom rukom u kategoriji seniora preko 105 kg.

„Snaga, tehnika, izdržljivost, psihička sprema, fokusiranost i naporni, a redovni treninzi su neki od preduslova za uspešno bavljenje ovim sportom. Obarači se mesecima pripremaju za neko takmičenje, a borbe traju najčešće samo nekoliko sekundi. Zbog toga je ovaj sport veoma atraktivan i za gledanje i za učestvovanje“, kaže nam Igor Kostić iz Saveza Srbije za obaranje ruke.

"Nekon samo nekoliko godina od prvih takmičenja u obaranju ruke u Srbiji, "najjače ruke Srbije" su spremne da se suprotstave mnogo iskusnijim obaračima širom sveta. Sledeće godine nas očekuje evropsko prvenstvo u Bugarskoj. Procenjujemo da smo spremni da osvojimo bar četiri medalje na Prvenstvu", dodaje Igor Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja