DELFINI PRIMILI SAMO JEDAN GOL: Vaterpolisti Srbije pregazili Španiju
Foto: Tanjug

Ubedljiv trijumf na startu Svetske lige

DELFINI PRIMILI SAMO JEDAN GOL: Vaterpolisti Srbije pregazili Španiju

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Srbije su ubedljivo pobedili Španiju 1:0

NIŠ - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je započela odbranu titule u Svetskoj ligi savladavši večeras u Nišu, u prvom kolu B grupe, selekciju Španije sa 9:1 (5:1, 0:0, 0:0, 4:0).

Izabranici selektora Dejana Savića ubedljivo su startovali u novom izdanju takmičenja i najavili siguran korak ka ostvarenju cilja - odbrani titule, koja donosi direktan plasman na Olimpijske igre 2016. i Rio de Žaneiru.

Večerašnji meč u niškom Čairu odigran je prvi put po izmenjenim pravilima, bazen je bio kraći za pet metara.

Uoči meča Živku Gociću i Slobodanu Nikiću uručeni su pokloni za 300. odigranu utakmicu, a Dušku Pijetloviću za 200. utakmicu u reprezentaciji.

Naredni meč vaterpolisti Srbije igraju kao gosti 9. decembra protiv Nemačke.Bazen Čair. Gledalaca 2000. Sudije: Kun (Madjarska), Damianakis (Grčka). Delegat: Šoštar (Srbija). Igrač više: Srbija 10 (4), Španija 3 (1), dva igrača više: Španija 2 (0).SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić, Rađen 2, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović, B.Mitrović. ŠPANIJA: Agilar, Kabanas, De Lera, Larumbe, Molina, Minguel, Širanji, Espanjol, Tahul, Baroso, Malarah 1, Bustos, Lorio.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Španija je povela preko Plaija Maljare, a onda je Srbija uzvratila sa pet golova i već u prvoj četvrtini stekla veliku prednost. Druga i treća deonica prošle su bez golova, a onda je Srbija silovito odgrala poslednju četvrtinu i zabeležila ubedljivu pobedu. Po dva gola postigli su Dušan Mandić, Nikola Rađen i Nikola Prlainović, a strelci su bili još i Filip Filipović, Miloš Ćuk i Duško Pijetlović.

Selektor Srbije Dejan Savić je konstatovao čudan kriterijum suđenja."Pustili su grublju igru, malo čudan aršin posle naše dobre prve četvrtine. Praktično nismo mogli da vodimo loptu. Ovo je prva utakmica pod novim uslovima i trebalo je da se prilagodimo. Odbrana je bila odlična, baš kako treba. Zadovoljan sam", rekao je Savić.Vaterpolista Milan Aleksić se zahvalio publici."Lepo je bilo igrati u ovakvom ambijentu i trebalo bi da uvek bude ovako u Srbiji. Dve četvrtine smo bili bez gola, ali je odbrana delovala jako dobro i problema nije bilo. Dobar početak je sve rešio", naveo je Aleksić.Duško Pijetlović kaže da je odbrana donela pobedu Srbiji."Odbrana je sve rešila. Naši izuzetni bekovi su majstorski odradili posao. Sudije su dozvolile grubu igru, puno kontakta. Ali kada primiš samo jedan gol, a ne pamtim kada se to dogodilo i protiv slabijih ekipa moraš da budeš zadovoljan", istakao je Pijetlović.Jedan od najboljih igrača u našem Filip Filipović je konstatovao."Igrom u odbrani smo nastavili ono što smo završili u Budimpešti. Kada pobediš 9:1 ne treba komentar. Nastavljamo vredno da radimo, a čekamo da naša organizacija počne da ispunjava neka obećanja. Naši rezultati su tu, ali bih volleo da vidim neki rezultat i ostatka našeg saveza", rekao je Filipović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track