Gojko Pijetlović: Idemo u Rio i u manjem bazenu

Iznenađen zbog ubedljivog trijumfa

Gojko Pijetlović: Idemo u Rio i u manjem bazenu

Ostali sportovi -
Golman reprezentacije Srbije kaže da vaterpolisti osvajanjem Svetske lige žele da obezbede učešće na Olimpijskim igrama 2016.

Onako kako su završili prethodnu sezonu vaterpolisti Srbije počeli su novu - ubedljivom pobedom nad Španijom u prvom kolu Svetske lige.Konačnih 9:1 u duelu sa „crvenom furijom“ govori o potpunoj dominaciji „delfina“, koji su preksinoć u Nišu više ličili na vodene predatore nego na miroljubive sisare čiji naziv nose kao nadimak.

Obaraju rekorde... Vaterpolo reprezentativci Srbije
Obaraju rekorde... Vaterpolo reprezentativci Srbije

Zvanično najbolji evropski i svetski golman Gojko Pijetlović kaže za Kurir da je iznenađen ubedljivom pobedom.- Zaista nismo očekivali ovako ubedljiv trijumf - rekao nam je srpski golman, a zatim prokomentarisao igru u pet metara kraćem bazenu.- Vidi se da je igra dobila na brzini. Ne gubi se vreme u tranziciji, a mi smo se odmah snašli. Ovako je mnogo napornije za igrače, posebno centre. Kod nas golmana su tu u pitanju nijanse - kaže Pijetlović.Svetska liga ove godine ima veliki takmičarski značaj jer pobednik ide na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pa je i našim vaterpolistima veoma važna.- Prošla sezona bila je jedna od najboljih u istoriji. Sada nam je primarni cilj da se kvalifikujemo na OI. Cilj je jasan, prvo mesto u Svetskoj ligi jer se tako ide u Rio. Ako u tome ne uspemo, onda ćemo šansu tražiti sledeće godine na Svetskom prvenstvu, s kojeg finalisti idu u Brazil.

UgovorOMV SPONZOR VATERPOLISTAKompanija „OMV Srbija“ i Vaterpolo savez Srbije (VSS) potpisali su sponzorski ugovor, kojim će ova kompanija tokom naredne dve godine podržati aktivnosti ovog trofejnog sporta u Srbiji. Kompanija „OMV Srbija“ i Vaterpolo savez Srbije potpisali su sponzorski ugovor kojim će ova kompanija sponzorisati Vaterpolo savez u naredne dve godine. Ugovor o sponzorstvu potpisali su direktor marketinga u „OMV Srbija“ Nebojša Škero i generalni sekretar VSS Nemanja Marjan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track