IMA 7 GODINA, A VEĆ OSVAJA MEDALJE: Prvo zlato za malog karatistu Uroša

Učenik prvog razreda među šezdeset najboljih

IMA 7 GODINA, A VEĆ OSVAJA MEDALJE: Prvo zlato za malog karatistu Uroša

Ostali sportovi -
Želeo bih da moji drugari dođu da treniraju karate i da jednog dana svi zajedno osvajamo medelje kaže mali pobednik

ZRENJANIN - Na svom prvom takmičenju u karijeri sedmogodišnji Uroš Stanišić osvojio je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u katama na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u Zrenjaninu. Član je karate kluba "Zvonko Osmanović" iz Beograda i trijumfovao je u konkurenciji petlića među šezdesetak takmičara.

Učenik prvog razreda osnovne škole "Jelena Ćetković" iz Beograda nije krio radost zbog uspeha jer karate trenira samo godinu dana."Pored svakodnevnih školskih obaveza trudim se da redovno odlazim na treninge i da predano vežbam. Medalja mi je podstrek da budem još bolji. Želeo bih da moji drugari dođu da treniraju karate i da jednog dana svi zajedno osvajamo medelje", ­kaže mali pobednik za Kurir.Na takmičenju Zrenjaninski pobednik učestvovalo je oko 350 dece iz cele zemlje. Za uspeh malog Uroša glavni "krivci" su njegovi treneri Nemanja Osmajlić i Ivana Stamenčić, koji su prvaci naše zemlje u ovom sportu. Pored, Stanišića srebrnu medalju osvojila je njegova drugarica iz kluba Sara Minić u katama.

Inače, prvo mesto u pojedinačnoj borbi u ženskoj konkurenciji do 68 kilograma osvojila je Ivana Stamenčić, dok je apsolutno prvo mesto u pojedinačnoj muškoj kategoriji osvojio evropski prvak Nemanja Osmajlić, koji je proglašen za najboljeg takmičara turnira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track