(VIDEO) DAVOR ŠTEFANEK ZA KURIR: Nagrade mi znače, ali ću ćutati do zlata u Riju

Intervju

(VIDEO) DAVOR ŠTEFANEK ZA KURIR: Nagrade mi znače, ali ću ćutati do zlata u Riju

Ostali sportovi -
Imam cilj i znam da je sve što budem radio do Igara u Brazilu samo priprema za to, kaže do tradicionalnom izboru Sporta najbolji sportista Srbije
1 / 3

Rvač Davor Štefanek proglašen je za najboljeg sportistu Srbije u 2014. godini, u tradicionalnom 58. izboru dnevnog sportskog lista Sport.

Štefanek je veliko priznanje zaslužio nakon što je osvojio titulu prvaka sveta u kategoriji do 66 kolograma, u septembru u Taškentu, a dobio je prednost u odnosu na tenisera Novaka Đokovića, plivača Velimira Stjepanovića, košarkaša Miloša Teodosića, kajakašicu Nikolinu Moldovan i druge šampione.

Skromni momak iz Subotice u razgovoru za "Kurir sport" priznaje da mu godi pažnja koju poslednjih meseci oseća, kako kaže, na svakom koraku, ali naglašava da zajedno sa trenerom Sretenom Damjanovićem tačno zna šta je krajnji cilj i od njega ne odstupa.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kako se oseća najbolji sportista Srbije u godini na izmaku?

"Umorno, najiskrenije. Do kasno smo bili u Beogradu, a sada me čekaju svakodnevne obaveze", počeo je Davor priču i nastavio:

"Sjajan je i za mene ne trenutke nestvaran osećaj da sam najbolji sportista moje zemlje. Posebno što je 2014. godina bila puna uspeha na svim terenima i konkurencija je žestoka. Potajno sam se nadao, ali nisam očekivao niti znao da ću iza sebe ostaviti Novaka Đokovića, Miloša Teodosića, Nikolinu Moldovan, Velju Stjepanovića... Sve su to vrhunski sportisti."

Za kratko vreme tituli prvaka sveta u kategoriji do 66 kilograma pridodata je ova nagrada. Ima li još motiva?

"Kako da ne. Još na Balkonu Skupštine grada Beograda u septembru rekao sam da mi je cilj da osvojim zlato na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine i posle 32 godine vratim rvanje u red sportova o čijim uspesima će se pričati. Od toga ne odustajem, ma šta da se dogodi. Ne želim sa druge strane, da rezultatima koji su iza mene, a koji jasno govore da sam ove sezone na više od 80 mečeva, samo dva puta poražen, stvaram bilo kakav priitisak. Ja jesam prvak sveta, ali sam svestan da se može desiti da na narednom takmičenju ispadnem u prvom kolu. Pa šta? To je u sportu normalno. Imam jasan cilj i znam da je sve što budem radio do Igara u Brazilu samo priprema za napad na zlatnu olimpijsku medalju.

Foto: Fonet
Foto: Fonet
http://www.youtube.com/watch?v=VSG07N9JRxA

Koliko titula prvaka sveta povećava pritisak?

"Već sam rekao da se na to ne obazirem. Da drugačije je. Sada ne mogu kao ranije neprimećeno da prošetam Suboticom ili sednem u neki od kafića, ali to je lepo i ne smeta mi. Roditelji i deca mi prilaze, malo po malo pa na društvenim mrežama nađem neku fotografiju na kojoj sam. Po meni to je znak da me ljudi cene i poštuju i njihova podrška je ono što me pokreće.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Šta Davor Štefanek radi kada nije na strunjači?

"Igram mali fudbal. Sada sa drugarima učestvujem na turniru u Adi i to mi ni najmanje ne remeti profesionalne obaveze. A navikao sam i na rvačke zahvate, tako da nema problema", kroz smeh kaže najbolji sportista Srbije.

Novogodišnja želja čitaocima Kurira SAMO DA STE ZDRAVI Davorova Novogodišnja poruka za čitaoce Kurira glasi: "Samo da ste zdravi, sve drugo proističe iz toga", istakao je Štefanek.

http://www.youtube.com/watch?v=LLen4tFZfOk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track