TUGA: U saobraćajnoj nesreći poginuo Pavle Škrkić (16), najveći srpski talenat u američkom fudbalu
Foto: SAAF

In memoriam

TUGA: U saobraćajnoj nesreći poginuo Pavle Škrkić (16), najveći srpski talenat u američkom fudbalu

Ostali sportovi -
Presrećan što ponovo se našao na spisku selektora juniorske reprezentacije, dana 30. novembra 2014. godine, Pavle Škrkić je na svom facebook profilu ostavio objavu „Reprezentacija Srbije! – feeling proud"

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u nedelju uveče, oko 21.40, dogodila u Ulici Milivoja Bankovića Sićka u kragujevačkom naselju Beloševac, poginuo je šesnaestogodišnji Pavle Škrkić, dok su dvojica njegovih vršnjaka zadobili teže povrede.Pavle Škrkić je počeo da se bavi američkim fudbalom tokom 2011. godine, kada je sa 13 godina pristupio fleg timu kragujevačkih "Divljih veprova" (Wild Boars). Izuzetno snažne fizičke konstitucije, od samog starta bio je prepoznat igrač sa najvišim potencijalom u tom starosnom uzrastu.Od tog trenutka, Škrkić je išao samo uzlaznom putanjom, zbog čega je vrlo brzo dobio status jednog od najtalentovanijih igrača koji se pojavio u Srbiji u tom godištu. Nastupao je za sve fleg selekcije Divljih veprova u periodu od 2011. do 2013. godine, sa kojima je osvojio prestižni turnir Trofej Beograda (2013. godine).Kao ubedljivo najmlađi, sa 15 godina je trenirao, a sa 16 i nastupao za seniorski tim Divljih veprova u Sportklub Superligi 2014. godine, kao i u regionalnoj Sportklub CEFL ligi. Istovremeno, bio je član juniorskog tima koji je 2013. godine koji je osvojio Juniorsku ligu Srbije, a u kojem je imao zapaženu ulogu na poziciji startnog lajnbekera, startnog centra i u specijalnom timu.

Pavle Škrkić, Foto: SAAF
Pavle Škrkić, Foto: SAAF

Tokom 2014. godine, sa seniorima i juniorima Wild Boarsa je osvojio vicešampionsko zvanje, dok je u youth konkurenciji bio vođa šampionskog tima, pa je na taj način osvojio oba trofeja koja se sa opremom mogu osvojiti u mlađim kategorijama.Sa samo 14 godina, Pavle Škrkić je bio projektovan kao starter juniorske reprezentacije, koja je 2012. godine nastupala u Rimu na kvalifikacionom turniru za Evropsko juniorsko prvenstvo, ali mu EFAF nije odobrio pravo nastupa i pored molbe Srpske asocijacije američkog fudbala. Tadašnji stručni štab reprezentacije Srbije je pokazao kakav je značaj pridavao Škrkiću kao vrhunskom talentu od značaja za američki fudbal u Srbiji, pa je on ostao deo srpske ekspedicije i putovao u Rim, iako nije mogao da zaigra.Presrećan što ponovo se našao na spisku selektora juniorske reprezentacije, dana 30. novembra 2014. godine, Pavle Škrkić je na svom facebook profilu ostavio objavu „Reprezentacija Srbije! – feeling proud“.Nažalost, zbog tragičnog ishoda saobraćajne nesreće, jedan od najtalentovanijih igrača koji su se pojavili na ovim prostorima je otišao, ne stigavši da odigra nijedan meč za nacionalni tim.

(Kurir sport / SAAF)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track