LEGENDA PREDVODI ORLOVE: Nikola Grbić novi selektor Srbije
Foto: Ossrb.org

Odbojkaši dobili novog trenera

LEGENDA PREDVODI ORLOVE: Nikola Grbić novi selektor Srbije

Ostali sportovi -
Grbić, član Odbojkaške aleje slavnih i najbolji igrač Evrope 1997. godine, prošle godine završio je bogatu igračku karijeru, a trenutno je trener italijanske Peruđe

BEOGRAD - Legendarni kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić imenovan je danas za novog selektora nacionalnog tima, saopštio je Odbojkaški savez Srbije (OŠ).

Grbić, član Odbojkaške aleje slavnih i najbolji igrač Evrope 1997. godine, prošle godine završio je bogatu igračku karijeru, a trenutno je trener italijanske Peruđe.

Karijeru je počeo u Banatu iz Zrenjanina, a igrao je u Vojvodini, pre nego što je 1994. godine prešao u italijanski Montikjari. Potom je nastupao za Trako, ponovo Montikjari, Kuneo, Sisli, MIlano, Pjaćencu, Trentino, opet Kuneo i na kraju Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dve titule prvaka Italije, titulu prvaka Rusije, tri Kupa Italije, dve titule pobednika Lige šampiona, dva Superkupa Evrope, Kup kupova i Kup CEV-a.

Sa reprezentacijom je od 1995. do 2010. godine osvojio 19 medalja - olimpijsko zlato i bronzu, srebro i bronzu na SP, zlato, srebro i četiri bronze na EP, četiri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronze u Svetskom kupu izazivača, Svetskom Kupu šampiona i Svetskom kupu.

http://www.youtube.com/watch?v=R06tvwguJhk

Grbić: Ovo je velika čast za mene"Izuzetno sam zadovoljan pozivom da budem selektor reprezentacije. Bavim se ovim poslom već četiri meseca, a ovo je velika, neverovatna čast. Čovek se uči dok je živ, a ja sam na početku jedne nove karijere. Imam još dosta stvari da naučim u ovom poslu. Shvatio sam da su dve različite stvari biti igrač i trener i da je moja percepija igrača bila jako sužena na terenu. Ima dosta ljudi u ovom poslu koji su spremni da mi pomognu savetima, u svakom slučaju, mislim da ću biti spreman za posao koji me čeka. Poznavajući sve te momke sa kojima sam igrao, mislim da može biti samo prednost to što smo zajedno bili i na terenu, jer smo dosta toga prošli zajedno, znam kako razmišljaju i znam kako treniraju. Neki treneri misle da je bolje da ne budeš trener odbojkašima sa kojima si igrao, ali mislim da je razlika u godinama bitna i da imamo jako dobru grupu momaka i divnih ljudi. Ja ću pregledati kalendar za celu sezonu, a moram da obavim razgovore i sa trenerima mlađih selekcija pošto dugo nisam u Srbiji i sa trenerima u inostranstvu gde naši igrači igraju da bih mogao da napravim neku strategiju", rekao je Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track