Skijanje: Preko Kuste do SP u Koloradu!

Reprezentativci na Iveru

Skijanje: Preko Kuste do SP u Koloradu!

Ostali sportovi -
Nina Mandić i Strahinja Stanišić pripremaju se za Svetsko prvenstvo na skijalištu iznad Mokre gore

Sa skijališta Iver, iznad Mokre gore, pravac Kolorado! Reprezentativci Srbije u alpskom skijanju Nina Mandić (17) i Strahinja Stanišić (19) završavaju na Iveru pripreme za Svetsko seniorsko prvenstvo u alpskom skijanju i za nekoliko dana, spremni i „našpanovani“ do kraja, kreću put Kolorada!- Uslovi na stazi Iver su više nego izvanredni! Sneg je dobar, podloga odlična, prava takmičarska, konfiguracija staze nimalo nije naivna. Nigde u Srbiji nemamo ovako dobre uslove za trening - kažu Nina i Strahinja.Nina Mandić na Iveru trenira od početka januara, Strahinja je ovde skoro nedelju dana, oboje su, kažu uglas, zahvalni ljudima iz skijališta Iver, a posebno Emiru Kusturici na uslovima koje su im obezbedili:- Zahvalni smo gospodinu Kusturici na svemu što čini za nas ski-reprezentativce, ne samo ove godine, nego i prethodnih. Svaki put se iznenadimo koliko su uslovi ovde na Iveru dobri, a iz godine u godinu su sve bolji. Bukvalno je sve podređeno nama, da se što bolje osećamo i da mislimo samo na treninge - kažu Nina i Strahinja.

Voli skijanje... Emir Kusturica
Voli skijanje... Emir Kusturica

Već za koji dan njih dvoje biće na stazi rame uz rame sa svetskim zvezdama ovog sporta. Kažu, treme nema, samo želje za takmičenjem i što boljim rezultatima.

Državni prvaciDAĆEMO 110 ODSTO U AMERICIOboje su državni prvaci u slalomu i veleslamu, Strahinja ima i međunarodno iskustvo u seniorskoj konkurenciji, Nina će u Koloradu biti najmlađa u konkurenciji.- Daću sve od sebe, ne 100, nego 110 odsto. Nadam se da ću proći kvalifikacije i ući u finalnu trku - kaže Strahinja.- U Kolorado idem pre svega da učim - reči su Nine Mandić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track