(VIDEO) BLIŽI SE KRAJ: Bolt najavio da će se povući iz  2017. godine
Foto: AP

Atletika

(VIDEO) BLIŽI SE KRAJ: Bolt najavio da će se povući iz 2017. godine

Ostali sportovi -
Ovaj 28-godišnji sprinter sa Jamajke je izjavio da mu je glavni cilj u ostatku karijere uspeh na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt najavio je danas da će se povući iz atletike nakon Svetskog prvenstva u Londonu 2017. godine. Ovaj 28-godišnji sprinter sa Jamajke je izjavio da mu je glavni cilj u ostatku karijere uspeh na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "To je bio osnovni plan, da se povučem posle Rija. Ali, sponzori su me zamolili da penzionisanje prolongiram za još godinu dana, 2017. i London", rekao je Bolt.

Boltov cilj za ovu godinu je je Svetsko prvenstvo u Pekingu, koje će se održati od 22. do 30. avgusta, a na kom će pokušati da poveća broj zlatnih medalja, kojih sa tih takmičenja ima osam.

On je, takođe, istakao da bi voleo i da obori rekord na 100 metara, deonicu koju je 2009. godine u Berlinu prešao za 9,58 sekundi.

"Ako se sve dobro završi ove sezone... U životu je sve moguće. Ako budem u dobroj formi bilo bi lepo, a i moguće da oborim rekord. Živim za takmičenje, to me motiviše", rekao je Jamajčanin. Bolt je tokom karijere osvojio ukupno šest zlatnih olimpijskih medalja u trkama na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100.

http://www.youtube.com/watch?v=wuK8fdwzLhw
http://www.youtube.com/watch?v=_DjvvI-0xjc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track