(VIDEO) GIMNASTIČARKA POBEDILA LEKARE: Savetovali je da abortira, a ona rodila zdrave trojke
Foto: Miror.co.uk

Verovala je da će uspeti

(VIDEO) GIMNASTIČARKA POBEDILA LEKARE: Savetovali je da abortira, a ona rodila zdrave trojke

Ostali sportovi -
Džejmi Halasi je odbila da po preporuci ubije dva od tri ploda koliko je nosila, što se ispostavilo kao ispravno, kada se porodila bez većih problema

Britanska gimnastičarka Džejmi Halsi i njen muž Stiv u oktobru su saznali da čekaju trojke, ali su im doktori rekli da one imaju samo 50 odsto šanse da prežive, i savetovali je da abortiraju dve bebe.

Međutim prošle sedmice na svet su pomoću carskog reza došle Iden Rouz, Amber Džoj i Erin Ejla. Prilikom porođaja došlo je do manjih komplikacija, a onda su sve tri bebe smeštene u inkubator. Ovaj par je lepe vesti saopštio preko bloga na kojem su pisali o svom iskustvu. Džejmi, koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine bila jedna od predstavnica Velike Britanije, opisala je porođaj kao "najneverovatnije, najnestvarnije iskustvo u svom životu".

Feeling extremely round.. My triplet tummy 26wks! #triplets #pregnant #babies #3isthemagicnumber

A photo posted by Jaime Halsey (@missmooreo) on Jan 17, 2015 at 4:07pm PST

"Bila sam preplavljena emocijama, čula sam plač sve tri bebe, a osetila sam se prelepo kada sam ih prvi put videla", kaže ona. Iden Rouz se rodila prva i bila je teška kilogram i 580 grama. Za njom je došla Amber Džoj, teška samo kologram i 390 grama, a treća je bila mala Erin Ejla, koja se rodila sa samo kilogram i 270 grama.

"Mnogi ljudi imaju trojke i ja nisam htela da abortiram dve zdrave bebe samo da bih sebi olakšala. Moja prva unutrašnja reakcija bila je misao „Ne, ja to ne mogu da uradim“. Muž i ja smo se složili da ćemo zadržati sve tri bebe. Sport nas je oboje naučio da su nam potrebni samo mogućnost, šansa i vera da bismo postigli uspeh", kaže ona.

I bivši ragbista Stiv nije krio oduševljenje

"S ponosom smo dočekali tri ćerkice. Sad naše putovanje tek počinje. Dobio sam mogućnost da kažem i pokažem Džejmi koliko sam ponosan na nju i naše tri devojčice", piše on.

Oni već imaju jednu ćerku, Florens, koju su dobili 2012. godine i od proleća prošle godine pokušavaju da začnu drugo dete. Uprkos negativnim prognozama doktora, Florens je sada dobila tri sestre koje su potpuno zdrave i koje će već uskoro biti puštene kući.

http://www.youtube.com/watch?v=LtQHT3erUmw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track