Mama Vesna za Kurir: Noć pred pobedu Ivani sam rekla: Laku noć, šampionko!

Ekskluzivno: U domu Španovića dan posle Ivaninog uspeha na Evropskom prvenstvu

Mama Vesna za Kurir: Noć pred pobedu Ivani sam rekla: Laku noć, šampionko!

Ostali sportovi -
Predosetila trijumf Pre tri godine bila je bronzana, prošle godine srebrna, a sad je zlatna, nabraja majka ćerkine uspehe. Olimpijske igre u Riju 2016. biće njene. Ukoliko je zaobiđu povrede, biće u najboljoj formi, kaže otac Ljubiša
1 / 5

Porodični dom evropske šampionke u skoku udalj Ivane Španović odiše srećom i ponosom roditelja Vesne i Ljubiše!

Kurir je u Zrenjaninu posetio ponosnu porodicu zlatne atletičarke, a prilikom srdačnog i prijatnog razgovora majka Vesna je otkrila šta se dešavalo veče pre nego što je srpska heroina osvojila zlato uz državni rekord (6,98 metara) na Evropskom prvenstvu u Pragu.

- Ja sam joj to veče poslala poruku: „Laku noć, šampionko“, a ona mi je odgovorila „Polako, nisam još uvek“... Ali majka oseti to, zna - ispričala nam je Vesna i dodala:- Jednostavno znala sam. Njeni rezultati i požrtvovanost su najavili ovo zlato. Pre tri godine Ivana je bila bronzana, prošle godine bila je srebrna, bilo je vreme za zlato - priča Vesna.

Ponosni otac... Ljubiša Španović sa Ivaninim trofejima
Ponosni otac... Ljubiša Španović sa Ivaninim trofejima

Kada dođe trenutak da se u porodici Španović uživo gleda prenos skokova, sve je nabijeno emocijama.- Ivanin otac može da prati takmičenje smireno, a kada dođe vreme da ona skače... Ja ustanem i šetam po kući, nemam mira - priča majka evropske prvakinje.

Draga slika... Ivana u srpskoj Zastavi
Draga slika... Ivana u srpskoj Zastavi

Ivana je pri dodeli medalje i intoniranju srpske himne zaplakala, emocije su prevladale.- Sve vreme sam se nadala da će pustiti suzu jer će joj tako biti lakše, zato što znam koliko je emotivna - dodaje Vesna.

Pustila suzu tokom „Bože pravde“... Ivana Španović
Pustila suzu tokom „Bože pravde“... Ivana Španović

Otac Ljubiša ne može biti ponosniji, ne samo na sportske rezultate već i na to u kakvu je osobu izrasla njegova ćerka.- Ja sam joj rekao da meni nije bitno da bude najbolja. Ono što je najvažnije jeste što je Ivana izrasla u jednu predivnu osobu, koja poštuje istinske vrednosti i dobar je čovek - rekao je Ljubiša i dodao:- Olimpijske igre u Riju 2016. biće njene. Ukoliko sve prođe kako treba, Ivana će tada biti u najboljoj formi, u najboljim godinama, verujemo u nju i olimpijsku medalju.

Srpska posla frka na Tviteru zbog citata kneza Lazara IVANU POGODILI KOMENTARISrpska atletičarka Ivana Španović snagu za osvajanje evropskog zlata pronašla je u srpskoj istoriji.- Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome koja je sila koja mi preti, već po tome koliku svetinju branim - citirala je Ivana na Tviteru kneza Lazara iz filma „Boj na Kosovu“, uz fotografiju s pobedničkog postolja gde plače tokom intoniranja srpske himne.Slika je obišla svet, a Ivanu je pogodio jedan komentar na Tviteru.- Da li je to Ivana Španović uporedila svoje zlato s Kosovskim bojem? - upitao se jedan njen fan, koji je dobio brz odgovor od šampionke:- Čemu odmah hejt? Citat opisuje moje stanje uma. Ja sam vodila svoju bitku i nema ništa lošeg u tome - napisala je Ivana.Na sreću, veći broj njih nije se obazirao na ove zlobne komentare, već su Ivani, pored jučerašnjeg Dana žena, čestitali i veliki uspeh i poželeli joj još mnogo ovakvih rezultata. Ona i njen kolega iz nacionalnog tima Asmir Kolašinac, koji je u Pragu hicem od 20,90 metara osvojio srebrnu medalju, sinoć su se vratili u Beograd.

Ljubi je majka.... Vesna
Ljubi je majka.... Vesna

Ponude Španije, Nemačke, Slovenije...IVANIN IZBOR JE SRBIJAIvanu su kao mladu atletičarku mnoge strane države vrbovale da uzme njihovo državljanstvo i takmiči se pod zastavom njihove zemlje.Za nju su se raspitivali Španija, Nemačka, Slovenija i druge zemlje još dok je bila dete. Ja sam je pustio da odluči. Predočili smo joj situaciji, uslove koje bi imala, ali Ivana je odlučila da ostane ovde.

SelidbaRANO SE OSAMOSTALILAIvana se veoma mlada preselila u Novi Sad kako ne bi svakodnevno putovala na treninge.- Željna sam je. Nije lako, koliko god da smo je učili da bude samostalna. Trenutak kada je sa nepunih 19 godina spakovala stvari i otišla u Novi Sad bio je jako emotivan za mene. Jeste udaljena samo 50 kilometara, ali od obaveza ne stižemo da je vidimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track