PRETNJE SMRĆU: Dvojica MMA boraca ne smeju na borbu u rodno Sarajevo
Foto: Wp.gym23.at

Borilački sportovi

PRETNJE SMRĆU: Dvojica MMA boraca ne smeju na borbu u rodno Sarajevo

Ostali sportovi -
Aleksandar Rakić i Darko Banović odbili su da nastupe u gradu u kom su rođeni, a organizatori tvrde da je razlog zapravo snaga boraca kojima treba da se suprotstave

MMA borac Tomislav Spahović iz Bosne i Hercegovine je dobio već trećeg protivnika nakon odustajanja neporaženog Nemca Nikolaja Salchova, a sada i Austrijanca Aleksandra Rakića. On će u petak u Sarajevu ukrstiti rukavice s Bugarom Kamenom Georgievim (20-9).Razlog odustajanja Rakića nije povreda već, kako tvrde iz njegovog tima Džim 23 u Beču, telefonske pretnje koje Aleksandar i njegova porodica dobijaju, a tiču se njegove nacionalnosti, odnosno dolaska ili nedolaska u Sarajevo.

U Skenderiji neće nastupiti ni njegov klupski kolega, inače rođeni Sarajlija koji živi u Beču, Darko Banović. I on je navodno dobijao pretnje smrću u slučaju dolaska u Sarajevo te je, baš kao i Rakić, na odlučio otkazati borbu.Da dvojac zaista neće nastupiti na priredbi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, otkrio predsednik FFC-a BiH, Orsat Zovko.

Prema njegovim rečima se jasno moglo zaključiti da nije previše uveren u ovu "priču" te smatra kako su razlozi ipak negde drugde, a ne u navodnim pretnjama roditeljima dvojice boraca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track