ŠOK ZA FANOVE: Legendarna Velika nagrada Italije u Monci gubi mesto u kalendaru F1?!
Foto: Reuters

Eklston najavio

ŠOK ZA FANOVE: Legendarna Velika nagrada Italije u Monci gubi mesto u kalendaru F1?!

Ostali sportovi -
Eklston je na pitanje novinara da li bi legendarna Monca mogla da bude žrtva kao i nemačka trka, odgovorio da "se ne može uvek imati ono što se želi".

SEPANG - Vlasnik Formule 1 Berni Eklston stavio je danas do znanja da bi i ovogodišnja Velika nagrada Italije na stazi u Monci mogla da ispadne iz kalendara, baš kao i trka u Nemačkoj.

Eklston je na pitanje novinara da li bi legendarna Monca mogla da bude žrtva kao i nemačka trka, odgovorio da "se ne može uvek imati ono što se želi".

"Ono što ode, otišlo je. Mnoge stvari želeli bismo u životu, ali ne možemo da ih imamo, jer ne možemo da ih priuštimo", rekao je Eklston uoči Velike nagrade Malezije na stazi Sepang, a prenosi agencija AFP.

On je naglasio da bi "bilo strašno" da Evropa izgubi i svoje preostale trke u Formuli 1 i da bi to praktično značilo da se više ne radi o svetskom šampionatu.

"Problem u Nemačkoj je u tome što je Nirburgring potrošio ogroman pozajmljen novac, a da zaista nije bilo potrebe za tolikom potrošnjom. Stvar je u tome što su oni zaboravili da vrate novac, što svakako šalje lošu poruku", rekao je Eklston.

Ranije ovog meseca otkazana je ovogodišnja trka za VN Nemačke koja je trebalo da bude održana na stazi u Hokenhajmu 19. jula.

Reno odustaje od F1?Francuski proizvođač automobila Reno saopštio je danas da razmatra mogućnost odustajanja iz takmičenja u Formuli 1, posle oštrih kritika njegovih motora. Reno je u zavadi sa svojim glavnim partnerima u Formuli 1 ekipom Red Bula, otkako je Mercedes bio ubedljiv u prvoj ovosezonskoj trci u šampionatu, 15. marta u Melburnu, za Veliku nagradu Australije. "Razmatramo mnoge opcije, uključujući i odustajanje iz Formule 1. Ako je Formula 1 toliko loša za reputaciju Renoa, ako vidimo da se i dalje mučimo sa ovogodišnjim bolidom...", rekao je generalni direktor Renoa za Formulu 1 Ciril Abitebol. "Mislimo da smo kredibilan igrač u Formuli 1, ali moramo da razmislimo o tome šta još moramo da uradimo. Za sada se koncentrišemo na motor", dodao je on. Reno snabdeva bivše šampione Red Bul i Toro Roso, pošto je Keteram isključen iz takmičenja, a Lotus je potpisao ugovor sa Mercedesom. Direktor tima Toro Roso Franc Tost rekao je da bi bila "fanstastična prilika" ako bi Reno kupio tu ekipu. "Ekipa želi da bude među pet najboljih u konkurenciji konstruktora, a ako bi njen vlasnik bio proizvođač, to bi bio veliki korak napred", rekao je Tost.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track