NEMAC RAZBIO MOĆNI MERCEDES: Fetel čudesnom vožnjom stigao do prve pobede u Ferariju
Foto: Reuters

Sebastijan osvojio Maleziju

NEMAC RAZBIO MOĆNI MERCEDES: Fetel čudesnom vožnjom stigao do prve pobede u Ferariju

Ostali sportovi -
Fetel je do prve pobede u Ferariju, a 40. u karijeri, stigao ispred aktuelnog šampiona Britanca Luisa Hamiltona u Mercedesu

KUALA LUMPUR - Vozač Ferarija Nemac Sebastijan Fetel pobedio je na drugoj trci sezone u šampionatu Formule 1 na Velikoj nagradi Malezije, koja je danas vožena na stazi Sepang.Fetel je do prve pobede u Ferariju, a 40. u karijeri, stigao u vremenu 1:41:05.793 sata.Drugo mesto osvojio je zvanični šampion Luis Hamilton iz Mercedesa. Britanac je startovao sa pol pozicije, ali ga je Fetel pretekao sredinom trke posle jednog odlaska u boks. Fetel je ovom pobedom prekinuo crnu seriju Ferarija od 34 trke bez pobede, a zaustavio je i dominaciju Mercedesa, koji je slavio u poslednjih osam trka. Hamilton je imao osam i po sekundi zaostatka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Treći je na cilj stigao njegov timski drug iz Mercedesa Niko Rozberg, koji je kroz cilj prošao 12,3 sekunde posle Fetela. Vozač Ferarija Kimi Raikonen stigao je četvrti ispred dvojca Vilijamsa, Valterija Botasa i Felipea Mase. Maks Ferštapen iz Toro Rosa je bio sedmi i tako sa 17 godina postao najmlađi osvajač bodova u istoriji F1, i to nakon što je u Australiji postao najmlađi vozač koji je počeo trku.

http://www.youtube.com/watch?v=GyaS3uB7wV4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track