VUKOVI IGRAJU NA SVOM TERENU: Beograd domaćin fajnal-fora evropske Lige šampiona
Foto: SAAF

Elita u glavnom gradu Srbije

VUKOVI IGRAJU NA SVOM TERENU: Beograd domaćin fajnal-fora evropske Lige šampiona

Ostali sportovi -
Završni turnir evropske Lige šampiona na programu je od 24. do 26. jula

BEOGRAD - Beograd će biti domaćin završnog turnira evropske Lige šampiona u američkom fudbalu, potvrdila je Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF).

Organizaciju fajnal-fora glavni grad Srbije dobio je jednoglasnom odlukom takmičarskog komiteta evropskog dela IFAF, tako da će tim "Vukova" iz Beograda imati šansu da na svom terenu i pred svojim navijačima pokuša da napravi korak više i osvoji titulu.

Za sada još nije poznato ko će sve od elitnih evropskih ekipa biti na završnom turniru, jer još nisu završena takmičenja po grupama. Vukovi su sigurni učesnici, a vrlo lako to bi mogli da budu još "London Blicevi", šampioni EFAF kupa 2011 godine, zatim prvak Francuske "Thonon Black Panthers", kao i aktuelni šampioni "Helsinki Rosters", od kojih su "Vukovi" izgubili u uzbudljivom finalu prošle godine.

"Ovo je veliko priznanje za sve nas, ali je i prevashodno velika obaveza da Srbiju i Beograd predstavimo u što boljem svetlu. To je i veliki podsticaj daljem razvoju ovog sporta u Srbiji i nadam se da ćemo svi ovo pravilno iskoristiti da učinimo ovaj sport još popularnijim u Srbiji i u regionu. Nadamo se da ce grad Beograd pronaći interes, kao što je ranije dogovoreno, i pomoći Vukovima u organizaciji ovog spektakla, jer očekujemo veliki broj stranih sportista i njihovih navijača", rekao je Goran Nišavić u ime organizatora fajnal-fora.

Završni turnir evropske Lige šampiona na programu je od 24. do 26. jula.

Obzirom da će to biti najveći događaj u istoriji američkog fudbala u Srbiji, nema sumnje da će Beograd tog poslednjeg vikenda jula biti u centru pažnje javnosti američkog fudbala ne samo u Srbiji, već i u Evropi, poručila je SAAF.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track