ODBOJKAŠICE NEZAUSTAVLJIVE: Treća pobeda Srbije na EI
Foto: Marina Lopičić

Ređaju trijumfe u Bakuu

ODBOJKAŠICE NEZAUSTAVLJIVE: Treća pobeda Srbije na EI

Ostali sportovi -
Naša selekcija je trenutno na prvom mestu na tabeli sa devet bodova. Srbija će u narednom kolu za dva dana igrati sa Holandijom

BAKU - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila selekciju Bugarske 3:0, po setovima 27:25, 25:12, 25:18 u meču 3. kola grupe B na Evropskim igrama u Bakuu.Najefikasnije u selekciji Srbije bile su Brankica Mihajlović i Milena Rašić sa po 15 poena. U poraženoj ekipi najbolja je bila Hristina Ruseva sa devet poena. Naša selekcija je trenutno na prvom mestu na tabeli sa devet bodova. Srbija će u narednom kolu za dva dana igrati sa Holandijom.Jovana Stevanović čestitala je Bugarskoj na igri."Prvi set su se odlično branile i posle našeg preokreta od 20:24 do osvajanja seta su pale psihički. Umele smo to da iskoristimo u drugom i trećem setu i nismo im dale da se vrate u igru", rekla je Stevanovićeva, koja je svojim servisima inicirala preokret u prvom setu."Razmišljala sam da treba da udaram hrabro jer nema šta da se izgubi pri tom rezultatu i, pobedile smo. Poznajem igračice Holandije s kojima igramo sledeći meč, bila sam s njima pre dve godine u Italiji i moramo, kao i u svakom meču uđemo maksimalno. Ovde su svi zasluženo i spremaćemo se kao i za svaku ekipu", dodala je ona.

Brankica Mihajlović kaže da je očekivala pobedu protiv Bugarske.

"Mislim da smo u ovom tenutku bolja ekipa od Bugarske. Početak prvog seta nam nije išao na ruku, ali smo pokazale timski duh i atmosferu koji nas vode do pobede. Moram da napomenem i da je publika sve vreme uz nas što nam daje dodatnu energiju. Sledeća je Holandija, po mom mišljenju najjači protivnik u grupi. Ide nam naruku to što su danas izgubile od Nemica, a mi ćemo kao i dosad od utakmice do utakmice i nadamo se dobrom rezultatu", navela je ona.

Marta Drpa kaže da je Srbija pokazala timsku igru."Videlo se da nije važno koje su igračice na terenu, borimo se jedna za drugu za svaki poen. Energiju, koju imamo u olimpijskom selu, prenosimo na teren i to donosi rezultate. Kolo koje su naše igračice koje nisu bile na terenu igrale pred kraj trećeg seta najbolje govori o toj atmosferi i duhu okom pričamo", navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track