IVANI IZMAKLA BRONZA: Maksimovićeva osvojila četvrto mesto na EI
Foto: Marina Lopičić

Kakva šteta

IVANI IZMAKLA BRONZA: Maksimovićeva osvojila četvrto mesto na EI

Ostali sportovi -
Ivana Maksimović je u finale ušla kao osmoplasirana, ali nije uspela da dođe do medalje

BAKU - Srpska takmičarka Ivana Maksimović osvojila je četvrto mesto u streljaštvu u disciplini malokalibarska puška trostav 50 metara na Evropskim igrama u Bakuu.Maksimovićeva je pogodila 430,4 kruga. Zlato je osvojila Italijanka Petra Zublasing (464,7). Srebro je pripalo Francuskinji Lorens Brize (454,6), a bronza Austrijanki Oliviji Hofman (443,2).

Ivana Maksimović je u finale ušla kao osmoplasirana, ali nije uspela da dođe do medalje. Andrea Arsović nije uspela da uđe u finale, pošto je zauzela 20 mesto u kvalifikacijama.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Neko mora da osvoji i to četvrto mesto. Ostaje žal za medaljom. Mama je izrazila posebnu želju da joj donesem ovu medalju na poklon. Ovog puta nisam uspela iako sam dala svoj maksimum. Rezultat je manje više dobar, ali sam ipak ostala na četvrtom mestu, iako sam napravila dosta grešaka", rekla je Ivana Maksimović.

Počela su takmičenja MK pištoljem 30 plus 30 metaka za žene. Jasna Šekarić zauzima 8. poziciju nakon završene precizne paljbe MK pištoljem sa 290 krugova, dok je Zorana Arunović na 15. mestu sa 287 krugova. Njih sutra čeka nastavak takmičenja, a na programu je brza paljba.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Danas sam pucala prvi deo svoje discipline i veoma sam zadovoljna plasmanom u prvih osam. Sutra me čeka možda i teži deo gde prevrati mogu da budu veliki, ali sam juče odradila dobar trening i nadam se ulasku u finale. Verujem u Zoranu, zajedno smo trenirale i nadam se da će i ona ući u finale", rekla je Jasna Šekarić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track