DRAMA U BAKUU: Odbojkašice Srbije spasle tri meč lopte i izborile polufinale EI
Foto: OKS

Bravo

DRAMA U BAKUU: Odbojkašice Srbije spasle tri meč lopte i izborile polufinale EI

Ostali sportovi -
Srbija će u polufinalu EI u Bakuu igrati protiv Poljske

BAKU - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskih igara u Bakuu.Odbojkašice Srbije pobedile su večeras u četvrtfinalu Evropskih igara selekciju Belgije rezultatom 3:2, po setovima 25:22, 19:25, 25:14, 21:25, 19:17. Meč je trajao 155 minuta.Najefikasnija u selekciji Srbije bile su Tijana Malešević i Jelena Nikolić sa po 20 poena. U poraženom timu istakla se Laura Hejrman sa 19 poena.Srbija će u polufinalu za dva dana od 14,00 sati igrati protiv Poljske. U drugom polufinalu sastaće se Turska i Azerbejdžan.

Foto: oks.org.rs
Foto: oks.org.rs

Srbija i Belgija odigrale su veoma zanimljiv i dramatičan meč. Srbija je vodila 1:0 i 2:1 u setovima, ali je Belgija uspela da izjednači oba puta. Velika drama viđena je u petom setu. Belgijanke su imale tri meč lopte, ali je Srbija uspela da se izvuče i da na kraju dođe do pobede. Poslednji, odlučujući poen došao je posle greške, odnosno pecanja blokera belgijske reprezentacije koje sudija nije video. Trener naše selekcije Zoran Terzić zatražio je čelendž i ispostavilo se bio u pravu.

Foto: oks.org.rs
Foto: oks.org.rs

"Video sam po izrazu lica blokera belgijske reprezentacije da je napravila grešku i na osnovu toga sam zatražio čelendž i ispostavilo se da sam dobro uradio. Što se tiče same utakmice znali smo da će biti teško. To je ekipa koja nam generalno ne odgovara stilom igre, malo greše, igraju veoma dobro u odbrani, vrlo je teško protiv njih zaraditi poen i onog momenta kada prestanemo da budemo strpljivi i počnemo da se nerviramo zašto poeni ne idu lako onda lakše gubimo i setove i utakmice. Danas smo u određenim delovima igrali dobro u određenim delovima utakmice ne. Imali smo mirnoću u igri koja je rezultirala lakim vođstvom, opet u drugim nismo. Bili smo mnogo tvrdi u terenu na njihove lagane lopte i nismo reagovali na pravi način. Međutim najvažnije je da smo pobedili i što je meni najvažnije hrabro odigrali taj peti set", rekao je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track