ZA PRVO MESTO U GRUPI: Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju
Foto: AP

Svetska liga

ZA PRVO MESTO U GRUPI: Vaterpolisti Srbije pobedili Australiju

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu igrati protiv poslednjeplasirane ekipe iz Grupe A, a to će najverovatnije biti Kina

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Bergamu Australiju sa 12:8 (2:2, 4:3, 3:1, 3:2), u utakmici trećeg kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige i osvojila prvo mesto u grupi.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Filip Filipović sa četiri gola, a po dva su postigli Stefan Mitrović, Slobodan Nikić, Dušan Mandić i Andrija Prlainović.

Australija je prva povela, ali je Prlainović sa dva vezana gola preokrenuo i doneo vođstvo Srbiji. Ekipe su zatim igrale gol za gol, a ekipa selektora Dejana Savića je stalno bila u vođstvu.

Australija je u trećoj četvrtini izjednačila na 6:6 golom Vilijama Milera, ali su srpski reprezentativci serijom od 3:0 "prelomili" utakmicu i predvođeni zvanično najboljim vaterpolistom sveta Filipovićem obezbedili pobedu.

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu igrati protiv poslednjeplasirane ekipe iz Grupe A, a to će najverovatnije biti Kina.

Četvrtfinalne utakmice na programu u petak..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track