DALI 25 GOLOVA: Delfini rasturili Kineze i došli na dva koraka od Olimpijskih igara
Foto: Fonet

Srbija u polufinalu Svetske lige

DALI 25 GOLOVA: Delfini rasturili Kineze i došli na dva koraka od Olimpijskih igara

Ostali sportovi -
Reprezentacija Srbije imala pucački trening u četvrtfinalu, a za finale će se boriti sa Brazilcima

Srpska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske lige, jer je u četvrfinalu demolirala Kinu - 25:10 (6:5, 7:0, 5:2, 7:3).

"Delfini" će se za finale boriti sa Brazilcima, koji su u četvrtfinalu savladali Australiju 9:8. Taj polufinalni meč na programu je sutra u 18.40.

Izabranici Dejana Savića bili su nemilosrdni prema nejakim Kinezima. Kada su ih "slomili" u drugoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 7:0, nastavili su besmučno da im pune mrežu. Na kraju, postigli su 25 golova.

U drugom polufinalu, sutra u 20 sati, sastaće se Amerikanci, koji su bili bolji od Mađara 8:7, i Hrvati, koji su eliminisali domaću Italiju boljim izvođenjem peteraca 14:12.

Završni turnir igra se u Bergamu, a finale je na programu u nedelju u 20.00, dok će borba za treće mesto početi u 18.40.

Pobednik Svetske lige obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Srbija je trijumfovala na prethodna dva izdanja Svetske lige.

"Nismo dobro počeli utakmicu, ali smo posle zaigrali kako treba i ispunili cilj. Brazil je najprijatnije iznenađenje. Moramo da budemo maksimalno ozbiljno i da mislimo samo na taj meč", rekao je Živko Gocić.

"Delfini" su se odmah okrenuli narednom rivalu:

"Brazil je pokazao da zna da igra i svako opuštanje je nedozvoljeno", poručio je najbolji strelac protiv Kineza Slobodan Nikić, koji je dao pet golova..

I Andrija Prlainović upozorava:

"Videli ste kako su prošli Hrvati. Brazilci nemaju šta da izgube. Jesmo favoriti, nadam se pobedi i plasmanu u finale. U drugom polufinalu je sve otvoreno".

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 3, Gocić 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Nikić 5, Aleksić 2, Jakšić 2, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović 3, B.Mitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track