OSTALI PETI PUT BEZ ZLATA: Srbi prokleti u Svetskoj ligi

Osvojili srebro

OSTALI PETI PUT BEZ ZLATA: Srbi prokleti u Svetskoj ligi

Ostali sportovi -
Ne treba očajavati u moje vreme Brazil je bio nepobediv, a ruku na srce, Francuzi su u nedelju stvarno bili bolji, kaže proslavljeni reprezentativac Andrija Gerić

Kao da nas je neko prokleo! Odbojkaši Srbije ostali su peti put po redu bez zlatne medalje u Svetskoj ligi i čeka od milion evra!Ranijih godina naša reprezentacija tri puta je gubila od Brazila i jednom od Amerike, dok je u nedelju bolja od srpskog tima bila selekcija Francuske, koja je slavila sa 3:0 (25:19, 25:21, 25:23).Verovao sam u pobeduLegendarni srpski odbojkaš Andrija Gerić igrao je četiri finala Svetske lige."Prokletstvo? Ko zna! Mada, ne bih rekao. U moje vreme Brazil je bio nepobediv. Igrali smo protiv njih osam godina i redovno gubili. Imali smo tu nesreću da imaju fantastičnu generaciju. Što se tiče utakmice protiv Francuske, mogu reći da mi je žao. Ali Francuzi su bili bolji, iako su treći set dobili srećno, posle jedne sudijske odluke nakon „video teka“ i dobrih servisa njihovog primača", rekao je za Kurir Andrija Gerić i dodao:"Iskreno, kako smo igrali u trećem setu, mislio sam da ćemo dobiti Francuze sa 3:2. Da smo dobili taj set, možda bi tako i bilo".Andrija Gerić smatra da srpski odbojkaši ne treba da žale za propuštenim u Svetskoj ligi i da će priliku za novo dokazivanje imati naredne godine.Finale kruna sezone"Finale je kruna celog takmičenja i naši momci su to znali. Svetska liga je komercijalno takmičenje, a mi smo uvek igrali bolje na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima. Treba čestitati Francuzima, bili su bolji. Postoji osam podjednakih reprezentacija u svetu u čijim mečevima odlučuju nijanse. Imaćemo priliku za revanš vrlo brzo, na Evropskom prvenstvu u oktobru", zaključio je Gerić.Svetska liga će naredne godine promeniti format, pošto će FIVB promeniti sistem kako bi izašao u susret Rusiji, koja je ispala iz elitnog razreda ove godine.

Siguran da će doći i zlato... Andrija Gerić
Siguran da će doći i zlato... Andrija Gerić

O treneruNIKOLA JE PRAVIAndrija Gerić je dugi niz godina igrao s Nikolom Grbićem u reprezentaciji Srbije. Nekadašnji bloker oduševljen je načinom na koji bivši prvi tehničar reprezentacije vodi nacionalni tim kao selektor."Vidi se timska igra Srbije i ubeđen sam da ćemo biti još bolji kako Nikola bude sve više vremena provodio sa igračima. Ima on šta da im pokaže i čemu da ih nauči. Videlo se koliko su njegove odluke bile ispravne u izjednačenim mečevima protiv Poljaka i Amerikanaca", kazao je Gerić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track