VELIMIR STJEPANOVIĆ ZA KURIR: Ježim se kad pomislim na uspehe naših sportista!

Ponos: Naš plivač nastavlja zlatno leto srpskog sporta

VELIMIR STJEPANOVIĆ ZA KURIR: Ježim se kad pomislim na uspehe naših sportista!

Ostali sportovi -
Nepresušni talenat tako mala zemlja, a toliko fantastičnih rezultata. To je zaista sjajno

Intervju: Velimir Stjepanović, plivačSrpski sportisti postavili su izuzetno visoko lestvicu za uspehe ovog leta. Gde god da bi se pojavili, medalja bi bila garantovana. Sada reč imaju plivači, a pre svih Velimir Stjepanović. Prvi dani avgusta biće u znaku Svetskog prvenstva u plivanju, koje se održava u Kazanju.Adut Srbije u Rusiji biće Stjepanović, s kojim smo razgovarali o uspesima naših sportista, očekivanjima u Kazanju i Olimpijskim igrama u Riju.Prva tema se sama nametnula, meseci iz snova za srpski sport, medalja na pretek...- Svaki put kad pomislim na takve stvari, naježim se. Poslednja dva meseca bila su izuzetna za Srbiju. Tako mala zemlja, a toliko fantastičnih sportista, rezultata. To je zaista sjajno. E, sad bi bilo baš dobro da nastavimo sa uspesima - počeo je razgovor Stjepanović.Kakav je osećaj nastupati za državu koja, zasad, ima najviše mesta u Riju?- Mnogo lepo, zaista. Ne očekujem da se zaustavimo na ovom broju, biće nas još na Olimpijskim igrama. Jedva čekam da vidim kako će izgledati konačan tim za Rio.Čini se da će tu biti dosta jakih aduta u borbi za medalje?- Ima nas dosta, baš smo jaki. Tu su već košarkašice i vaterpolisti, dosta nas je u kolektivnim sportovima, videćemo, mislim da ćemo biti veliki i pravi tim u Riju.

Kad smo kod uspešnih sportista, kakva je situacija u plivanju? Lenđera, Silađija i tebe smo dobro upoznali, dolazi li neko novi?- Anja Crevar! Neverovatno koliko je talentovana. Ona ima samo 15 godina, a nastupaće za Srbiju na Olimpijskim igrama. Kao što si rekao, tu su Čaba i Ivan, a bilo bi baš dobro da nam se priključi Arkadij, jer bismo u tom slučaju imali izuzetno jako štafetu na 4 x 100 metara.Drugog avgusta počinje Svetsko prvenstvo u Kazanju. Koliko posto si sada spreman?- Teško je to reći. Sada je u toku spuštanje intenziteta rada, a kad je tako, možeš jedan dan da se osećaš odlično, a već sledeći jako loše. Mislim da sam u dosta boljem stanju nego što sam bio u Berlinu, a to je onda veoma dobro. Samo sad da se nastavi tako i videćemo kako ću proći u Kazanju.Na 400 metara si izborio olimpijsku vizu, da li to znači da će ti na Svetskom prvenstvu u prvom planu biti 100 i 200 metara?- Neće biti akcenta ni na jednoj disciplini. Jednostavno, biću u mnogo boljoj formi nego u Ajndhovenu. Tamo mi 200 metara stvarno nije išlo. Sada, kada sam u punom treningu, već idem sekundu brže nego u Ajnhovenu. Cilj mi je da uđem u finale u svim trkama, ali svestan sam da će to biti mnogo teško - poručio je Velimir Stjepanović.Miloš Bjelinić

Najbolji s najboljimaNOLE, UVEK SAM UZ TEBEVelja na sve načine pokušava da u Dubaiju uhvati prenose mečeva srpskih reprezentacija i sportista.- Pratim sve srpske sportiste kad sam u mogućnosti, a redovno gledam mečeve Novaka Ðokovića. Nadam se da ću uskoro biti u prilici i uživo da ga gledam. Generalno, pratim tenis, gledao sam sad Dejvis kup. Nismo, nažalost, prošli Argentinu, ali biće bolje.

Sve sama elitaPAKLENA KONKURENCIJAVelja Stjepanović kaže da ne prati toliko rezultate drugih plivača, tek kad se približi takmičenje, baci pogled na učinak i rezultate konkurencije. A onda će biti paklena borba u Rusiji.- Baš jaka konkurencija, biće tu takmičari iz Australije, Amerike, Holanđani, Biderman takođe. Međutim, spreman sam ja za to - uz osmeh će sjajni srpski plivač.

Srbija ima 14 predstavnika na SPOD VELJE DO TAMAŠA1. Velimir Stjepanović2. Čaba Silađi3. Ivan Lenđer4. Stefan Šorak5. Vuk Čelić6. Boris Stojanović7. Petar Petrović8. Andrej Barna9. Uroš Nikolić10. Miroslava Najdanovski11. Jovana Bogdanović12. Anja Crevar13. Katarina Simonović14. Tamaš Farkaš

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track