VEČERNJI LIST: Sramota, ponizili su Hrvatsku samo da ne bismo čuli himnu Srbije!
Foto: Printscreen Većernji List

Posle pisanja Kurira

VEČERNJI LIST: Sramota, ponizili su Hrvatsku samo da ne bismo čuli himnu Srbije!

Ostali sportovi -
Spremni su da ponize hrvatsku reprezentaciju, koja je osvojila srebro, samo da ne bismo gledali Srbe pobednike, ogorčen je hrvatski list na to što je HRT prekinua prenos

ZAGREB - Pisanje Kurira o tome da je hrvatska državna televizija, HRT, prekinula uživo prenos sa svetskog šampionata u vaterpolu u ruskom gradu Kazanju pre ceremonije dodele medalja najverovatnije zato da ne bi emitovala himnu Srbije, opet je uzburkalo region i hrvatski Večernji list ga je ponovo preneo pod spektakularnim naslovom "Sramota, ponizili su Hrvatsku samo da ne bismo čuli himnu Srbije".

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su pobedili Hrvatsku (11:4) i zasluženo osvojili treće zlato na svetskim prvenstvima, ali slavlje je donekle pokvario HRT, koji se iz prenosa utakmice isključio odmah po njenom završetku, pa dodele medalja i intoniranje hrvatski gledaoci nisu mogli da čuju, ogorčen je Večernji list posle pisanja Kurira.

Večernji list o HRT: Sramota! (Foto: Printscreen Večernji list)

Večernji list konstatuje da HRT ima lošu praksu da se pre vremena isključuje iz prenosa sportskih događaja, ali da je sinoćnje isključenje pre dodele medalja toliko neprofesionalno da ne može da ga opravda ni toliko spominjana štednja "jer ipak moraju imati odgovornosti prema pretplatnicima".

Predstavnik Vijeća srpske nacionalne manjine, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i nekadašnji savetnik predsjednik Republike Hrvatske Ive Josipovića, Dejan Jović, žestoko je reagovao na svom Fejsbuku, navodi Večernji list.

"Još jedna sramota. Spremni su da ponize hrvatsku reprezentaciju koja je osvojila srebro samo da ne bismo gledali Srbe pobednike. HRT, naravno, pretpostavlja da niko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima", napisao je on.

HRT se (još) nije oglasio.

Večernji list opet reaguje na pisanje Kurira
Večernji list opet reaguje na pisanje Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track