ANDRIJA PRLAINOVIĆ: Klubovi u Srbiji se gase, a o tome se ćuti

Upozorava na vreme

ANDRIJA PRLAINOVIĆ: Klubovi u Srbiji se gase, a o tome se ćuti

Ostali sportovi -
Smatram da vaterpolo zaslužuje bolje mesto u sistemu sporta nego sad. Ove medalje se zaborave za četiri dana, ja sam svedok već deset godina

Srpski vaterpolista zabrinut zbog stanja u trofejnom sportu i pita se ko će igrati kad ova generacija igrača završi svoje karijereNajbolji vaterpolista na tek završenom Svetskom prvenstvu u Kazanju Andrija Prlainović zabrinut je zbog stanja u kojem se nalazi ovaj sport, napominjući da su klubovi u sve goroj situaciji.- Smatram da vaterpolo zaslužuje bolje mesto u sistemu sporta nego sad. Ove medalje se zaborave za četiri dana, ja sam svedok već deset godina. Pogledajte kakvo je stanje u klubovima, pitanje je ko će igrati kad ova generacija igrača završi svoje karijere - rekao je Prlainović i dodao:- Valjda neko treba da igra i posle nas. Gde će oni sazrevati ako se klubovi ugase. Stvarno ne znam kako će to u budućnosti funkcionisati.Srpski vaterpolista smatra da nagrade nisu problem i da su one uvek bile isplaćivane.- To nije sporno. One su se isplaćivale otkad ih je država ustanovila 2009. godine, ali ponavljam, vaterpolo treba da ima bolji tretman nego sada. Mi vaterpolisti imamo svoj stav, ali tim problemom treba da se bave neki drugi, te njih pitajte šta će biti s vaterpolom - zaključio je Prlainović.(M. N.)

VIKTOR JELENIĆOlimpijske igre u Riju su najvažniji cilj ovih momaka koji su fantastičnom igrom stigli do zlata u Kazanju. Dugo sam u ovom sportu, ali nikad nisam video da je jedna ekipa toliko superiorna. To je bilo nešto neverovatno. Početkom sledeće godine očekuje nas EP u Beogradu, i to treba da bude samo prolazna stanica ka Riju.ALEKSANDAR ŠOŠTARNe pamtim da je neka selekcija u istoriji bila toliko dominantna. Najveći problem za budućnost vaterpola su naši klubovi, koji se nalaze u teškoj situaciji. Ne smemo da dozvolimo da za tri godine nemamo igrače koji će da igraju za Srbiju.ALEKSANDAR ŠAPIĆMoja generacija nije uspela da osvoji zlato na OI, ali verujem da su ovi momci zreli za tako nešto. Biće još iskusniji i ako budu igrali 70 odsto kao u Rusiji, osvojiće zlato. Oduševili su me, jer su bili toliko dominantni, da je to nisam nikad video, barem otkad pratim vaterpolo. Kad je bilo najvažnije, bili su najbolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track