PARK ŠAMPIONA: Prvaci Evrope i ministar Udovičić zasadili drveće jasena
Foto: Marina Lopičić

Veličanje uspeha srpskih sportista

PARK ŠAMPIONA: Prvaci Evrope i ministar Udovičić zasadili drveće jasena

Ostali sportovi -
Svaki dan veličamo fenomalne uspehe sportista Srbije i veoma smo im zahvalni na svemu što su učinli za naciju i zato će svaki sport u ovom parku u buducnohsti imati svoje drvo - rekao je Udovičić

BEOGRAD - Prvaci Evrope u košarci, ženska seniorska reprezentacija i muški tim do 20 godina, kao i predstavnici Specijalne Olimpijade, zasadili su danas u Parku šampiona na Košutnjaku sadnice belog jasena.

Drvo jasena zasadio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je poručio da se i na ovaj način veliča fenomalni uspeh srpskih sportista.

"Svaki dan veličamo fenomalne uspehe sportista Srbije i veoma smo im zahvalni na svemu što su učinli za naciju i zato će svaki sport u ovom parku u buducnohsti imati svoje drvo", rekao je Udovičić i dodao da sudeći po trendu osvajanje medalja, park u Košutnjaku biće mali.

"Zahvalan sam sportistima što su uspeli da se izdignu iz svih problema koji su imali", rekao je Udovičić i podesetio da je Srbija svetski šampion u vaterpolu, fudbalu, kao i evropski prvak u ženskoj košarci.

On je istakao da je 2015. godina izuzetno dobra godina za srpski sport i da je 2016. glavni cilj svim sportistima Olimpijske igre u Rio de Žanerio.

Direktor zavoda za sport i medicinu sporta Goran Vojović poručio je da postoji ideja Parka šampiona, koji je osnovan 2011. godine.

"Izgleda da je ovaj park postao mali, tako da ćemo već u septembru početi sa radom proširenja park", zaključio je Vojović.

Košarkašica Sonja Petrović rekla je da joj je velika čast što je u ime reprezentacije zasadila drvo na Košutnjaku.

"Velika je čast što smo dobile mesto u Parku šampiona i to je dokaz našeg uspeha", poručila je Sonja Petrović.

Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac istakao je da mu je drago što je simboličkim gestom obeleženi veliki uspesi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track