SPORTSKE IGRE MLADIH: Split domaćin deci iz Srbije, BiH i Hrvatske
Foto: Kurir Sport

Sportsko-zabavni dani

SPORTSKE IGRE MLADIH: Split domaćin deci iz Srbije, BiH i Hrvatske

Ostali sportovi -
Vlada republike Srbije sa svojim ministarstvima pružili su veliku podršku ovom projektu koji je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta

Veliko međunarodno finale Sportskih igra mladih 2015 održaće se u Splitu od 24-28. avgusta. Tih dana, okupiće se deca iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i u sportsko-zabavnim danima takmičiti se i zabavljati na svom letovanju u ovom hrvatskom gradu.

Nakon državnog finala Srbije koje je održano početkom avgusta u Beogradu na Adi Ciganliji, ovo međunarodno finale je kruna Sportskih igara mladih na regionalnom nivou. Njemu je prethodilo u takmičarsko delu učešće dece iz 15 gradova Srbije, 60 dana takmičenja, 218 pobednika,1.500 finalista i 35.000 učesnika. Sve je to bio deo jedne uzavrele atmosfere, srčane igre, fer pleja i zabave.

Sportske igre mladih kroz partnerstvo sa Savezom za školski sport obezbedili su našim najmlađima da tokom letnjeg raspusta imaju zanimljiv i edukativan sportsko-zabavni sadržaj, dok su Telekom Srbija Mts i Gazprom omogućili brojnim mališanima da budu deo ove sportske manifestacije i dobiju priliku da osvoje letovanje u Splitu.U čevrtak 27. avgusta planirano je svečano zatvaranje ovogodišnjih Sportskih igara mladih i tom prilikom će se okupiti brojni visoki zvaničnici Republike Hrvatske kao i eminetna imena iz sveta sporta koji će dodeliti nagrade najboljim ovogodišnjim učesnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track