LALUŠIĆ I BRKIĆ ZA BRANIK ISPRED SNAŽNIJEG LOTUSA: Drama na ciljnoj ravnini Slovakia ringa!

Prvo mesto

LALUŠIĆ I BRKIĆ ZA BRANIK ISPRED SNAŽNIJEG LOTUSA: Drama na ciljnoj ravnini Slovakia ringa!

Ostali sportovi -
Srpska posada zabeležila važnu pobedu u Slovačkoj. Posle odličnih vožnji slušalo se Bože pravde

Lein rejsing tim zabeležio je odlične rezultate proteklog vikenda u okviru Centralno-evropske zone u Slovačkoj na stazi Slovakia ring. Srpska ekipa nastupila je u takmičarskom sastavu Mladen Lalušić i Uroš Brkić, koji je ostvario zapažene rezultate.Mladen je sa automobilom "reno klio IV RS" u subotnjoj sprint trci u okviru Klio kupa startovao s mesta broj 5, ali je odustao zbog kvara na menjaču i zbog toga je u nedelju startovao kao šesnaesti. Nedeljnu trku je zavrsio na 4. poziciji.

U Endurans trci Mladen i Uroš su startovali treći u klasi do 2000 ccm i drugi u okviru Klio kupa. I završili su prvi i u klasi i u okviru Klio kupa. U dramatičnom foto-finišu posada Lalušić-Brkić pobedila je znatno jači Lotus. U poslednjim metrima njihov "klio" je je za branik bio ispred snažnijeg rivala i osvojio prvu poziciju.

Mladen Lalušić je, posle trke, bio veoma raspoložen.

- Prezadovoljan sam ovim vikendom. Bilo je dosta borbe, bila je dobra trka. Uroš i ja smo odradili posao, što je i pokazalo da smo na kraju bili na najvišem podijumu. Pored velike konkurencije u "kliu", kao i "lotusa" koji je dosta brži i lakši auto, uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Što se tiče sprint sa "kliom", takođe sam prezadovoljan, sa vozačima koji su 20 godina u tom takmičenju, koji imaju dugogodišnja iskustva uspeo sam da budem u vrhu sa njima, dosta sam postigao za ovih godinu i po dana na stazi. Osvojio sam takođe prvo mesto u okviru Eset klio kupa.Uroš Brkić kaže da je auto odlično služio ekipu.- Od četvrtka, od kako su počeli prvi treninzi izgledalo je kao da imamo brzinu za prvo mesto. Na kvalifikacijama u petak upali smo u gužvu na stazi sa mnogo jačim automobilima i nismo mogli bolje od trećeg mesta u klasi. U subotu na trci ja sam vozio prvu smenu i uspeo sam da izbijem na prvo mesto u klasi i u Klio kupu. Napravio sam značajnu razliku u odnosu na konkurenciju. Međutim, kada smo se menjali u pitu sva prednost koju smo imali je izgubljena jer naši konkurenti imaju veće rezervoare i nisu morali da se zadrže u pitu na dolivanju goriva već samo na zameni vozača. Tako da je Mladen izašao na stazu kao treći i sav posao morao da radi iz početka. Do samog finiša trke je bilo neizvesno hoćemo li mi pobediti ili ekipa sa lotusom. Međutim odličnom vočnjom Mladen je uspeo da uđe u cilj kao prvi. Zanimljivo je da je to nakon sat vremena vožnje bio pravi foto-finiš jer su maltene poravnati ušli u cilj. Prezadovoljan sam trkom jer smo bili veoma brzi i konstanti i uspeli da dođemo do pobede i pored lotusa koji je mnogo superiorniji auto od klija - zaključio je Brkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track