UDOVIČIĆ: Srbija prvi put u istoriji ne duguje ni jednom sportisti novac!
Foto: Marina Lopičić

Ministar ponosan

UDOVIČIĆ: Srbija prvi put u istoriji ne duguje ni jednom sportisti novac!

Ostali sportovi -
Ono što je obećano to je i ispunjeno i to ponovo u rekordnom roku od trenutka osvajanja medalja

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je Vlada Srbije donela odluku o isplati nagrada sportistima, koji su na raznim takmičenjima osvojili neke od medalja.

"Vlada nastavlja sa politikom izuzetnog uvažavanja naših sportista, i to je i danas još jednom potvrđeno. Ono što je obećano to je i ispunjeno i to ponovo u rekordnom roku od trenutka osvajanja medalja. Vlada je donela odluku o isplati nagrada Ivani Španović, Ivani Anđušić Maksimović, Milici Starović, Dalmi Benedek Ružičić, Nebojši Grujiću, Marku Novakoviću, Marku Tomićeviću, Milenku Zoriću i njihovim trenerima", rekao je Udovičić.

On je dodao da država Srbija "prvi put u istoriji" ne duguje ni jednom sportisti novac.

"Na to smo izuzetno ponosni! Ne samo da ne postoje dugovanja već se isplate vrše u rokovima koji su rekordni i koje nikada ni jedna Vlada do sada nije imala. ;Ovo je rekordna godina po broju osvojenih medalja i time je i ova činjenica veća", rekao je Udovičić.

Ministar je izrazio nadu da će sportisti nastaviti sa uspesima i dodao da Vlada ne kasni sa isplatama ni jednom savezu, stipendistima i nosiocima nacionalnih priznanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track