(VIDEO) JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU: Stršljeni izboli na desetine motociklista na trci u Hrvatskoj
Foto: Printskrin

Uvukli se ispod kaciga

(VIDEO) JEDVA IZVUKLI ŽIVU GLAVU: Stršljeni izboli na desetine motociklista na trci u Hrvatskoj

Ostali sportovi -
Bilo je desetak vozača s jakim alergijskim reakcijama koje su opasne po život, tada dolazi do anafilaktičnog šoka i najčešće do vrlo brze smrti, rekao je jedan od članova medicinskog tima

Trka motociklista "Ikstrim Enduro", održana u nedelju u hrvatskom mestu Konovac Kupirovački na stazi dugoj 60 kilometara, umalo je završila tragično. Na desetine motociklista izboli su stršljeni, neke od njih gotovo na smrt.

"To je bio apsolutni užas. Valjda je neko od vozača zakačio roj stršljena koji su onda podivljali. Uvlačili su im se pod kacige i ubadali ih u vrat i po ramenima. Strava i užas. Neki vozači nisu alergični pa su mogli bez posledica da se zaustave ili čak nastave utrku. Međutim, bilo je desetak vozača s jakim alergijskim reakcijama koje su opasne po život, tada dolazi do anafilaktičnog šoka i najčešće do vrlo brze smrti", rekao je jedan od članova medicinskog tima koji je zbrinuo vozače.

Najteža situacija bila je sa motociklistom koga su sekunde delile od smrti.

"Jednog stranog državljana toliko su izboli da smo mi s našim vozilom morali da odemo na to mesto. Brzom intervencijom spasen mu je život, jer je ostao da leži na mestu događaja, dobio je jaku alergijsku reakciju, mučninu, osip, temperaturu. Stršljeni su ga izboli na šest mesta. Svaka sekunda je bila bitna. S vozilom smo ga doveli do lekarskog tima, dežurni lekar dao mu je antialergijsku injekciju i stanje mu se normalizovalo".

http://www.youtube.com/watch?v=jPTO2fgNpsc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track