STEFANA VELJKOVIĆ ZA KURIR: Radila bih u NASA!
Foto: Nebojša Mandić

Opušteno sa odbojkašicom Srbije

STEFANA VELJKOVIĆ ZA KURIR: Radila bih u NASA!

Ostali sportovi -
Volim neobične stvari, ili bih bila naučnik, ili luda slikarka. Na EP mora da padne zlato, kaže Stefana

Odbojkašice Srbije spremne su za Evropsko prvenstvo, a jedna od naših najlepših sportistkinja Stefana Veljković (25) očekuje zlatnu medalju.Srpska gracija u krajnje opuštenom intervjuu za Kurir otkriva kojim poslom bi se bavila da nije odbojkašica i gde se najbolje oseća.Koliko mogu srpske odbojkašice na EP u Holandiji i Belgiji?- Iza nas je uspeh na Svetskom kupu, gde smo overile plasman na Olimpijske igre. U odličnoj smo formi i to moramo da potvrdimo na Evropskom prvenstvu, koje počinje u subotu. Što se mene tiče, zlato mora da padne - samouverena je Stefana Veljković.Ko može da bude najveći problem na putu do zlata?- Ima dosta dobrih reprezentacija, ali ne sumnjam u kvalitet ekipe kojoj pripadam.Protiv koje reprezentacije te najviše bije adrenalin?- Amerike! Tu adrenalin radi na milion. Nekako mi je najslađe kad njih pobedimo, jer su kvalitetne. Nije isto igrati protiv njih ili, recimo, Kenijki.Rođena si u Jagodini, koji još grad ti je u srcu?- Beograd i Milano. U Beogradu sam odrasla. Tu je i moja druga kuća, Crvena zvezda, klub u kojem sam se afirmisala. Sa druge strane, igrala sam u Milanu, a on me je osvojio šarmom, arhitekturom i modom.Da li bi volela da svoju lepotu iskoristiš posle sportske karijere i postaneš manekenka?- Ne! Ne vidim sebe u tome. Jedino što sam radila u toj branši je spot za sponzora reprezentacije, ali samo zato što sam morala. (smeh)

Ranije si bila korisnik društvenih mreža, ali si zatvorila sve profile. Zašto?- Kad postaneš stariji, shvatiš da svoju intimu ne treba da deliš s nepoznatim ljudima. Počelo je sve to da mi smeta i to je jedini razlog što više nemam nijedan profil.Šta bi radila da se ne baviš odbojkom?- Radila bih u NASA. Volim tako neke čudne stvari, koje nisu uobičajene. Ili bih bila naučnik, ili luda slikarka. (smeh)Gde voliš da se opuštaš?- U prirodi! Obožavam prirodu. Volela bih da imam farmu konja. Možda ću jednog dana taj san i da ostvarim.Kojim sportom bi još volela da se baviš?- Umetničkim klizanjem! Mislim da bih se tu dobro snašla.

LjubavNAVIJALA SAM ZA MIROSLAVAU emotivnoj si vezi s Miroslavom Raduljicom, da li si pratila igre srpskih košarkaša na EP?- O privatnom životu ne želim da pričam u javnosti! Ne mora sve da se zna! (smeh) Mogu samo reći da sam navijala za našu reprezentaciju i Miroslava, naravno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track