(VIDEO) GREŠKA EKIPE MU MOŽDA SPASE ŽIVOT: Portorikanski bokser posle meča pao u komu
Foto: AP

(VIDEO) GREŠKA EKIPE MU MOŽDA SPASE ŽIVOT: Portorikanski bokser posle meča pao u komu

Ostali sportovi -
On je tek posle borbe osetio mučninu i hitno je prevezen u bolnicu kada je počeo povraćati. Zbog krvarenja u mozgu podvrgnut je operaciji

Bokser iz Portorika Pričard Kolon bori se za život nakon što je poražen protiv Terela Vilijamsa u okršaju velter kategorije.Iako je poražen diskvalifikacijom zbog skidanja rukavica, gubio je na bodove nakon devet rundi, ali je tek posle borbe osetio mučninu i hitno je prevezen u bolnicu kada je počeo povraćati. Zbog krvarenja u mozgu podvrgnut je operaciji.

Kolon je jedna najvećih nada boksa u svojoj kategoriji. Protiv Wilijamsa je izgubio prvi meč u karijeri, diskvalifikovan je pre poslednje 10. runde jer mu je ekipa iz njegov ugla nakon 9. runde skinula rukavice. Kada su shvatili da se treba boriti još jednu rundu, pokušali su mu vratiti rukavice, ali sudija ga je diskvalifikovao.

Vilijams je dva puta rušio Kolona u devetoj rundi, oduzet mu je bod zbog udarca u potiljak u 7. rundi, na šta se Kolon posebno požalio sudiji. I Portorikanac je gubio bodove zbog prljavih udaraca.

Kolonov menadžer Alan Obrador je nakon svega rekao:

"Znam da ste svi zabrinuti za Pričardovo zdravlje. Razgovarao sam sa njegovom majkom koja kaže da se oporavlja nakon krvarenja na levoj strani mozga".

Prema poslednjim informacijama, Kolon je nakon operacije još uvek u komi. Mnogi tvrde da mu je skidanje rukavica možda i spasilo život, jer bi još jedna runda bila kobna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track