Savić najavio spektakl protiv Francuza: Igraćemo u kombinovanom sastavu

Delfini startuju u Svetskoj ligi

Savić najavio spektakl protiv Francuza: Igraćemo u kombinovanom sastavu

Ostali sportovi -
Pored Savića, na klupi će biti i Vladimir Vujasinović, koji je kao selektor sa juniorskom selekcijom osvojio Svetsko prvenstvo u Almatiju ranije ove godine

BEOGRAD - Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je danas da će njegova reprezentacija igrati u kombinovanom sastavu protiv Francuske i najavio spektakl na Tašmajdanu."Utakmica će sigurno biti zanimljiva i biće veoma interesantno što ćemo nastupiti u kombinovanom sastavu, od igrača iz juniorskog tima i nekoliko A reprezentativaca. Ova utakmica će biti divan povod i uvertira za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Trebalo bi da bude spektakl", rekao je Savić.Srbija će sutra protiv Francuske početi novu sezonu u Svetskoj ligi.Savić je najavio da će ekipa Srbije biti sačinjena od nekoliko A reprezentativaca i igrača koji su sa juniorskom selekcijom letos postali svetski šampioni.Pored Savića, na klupi će biti i Vladimir Vujasinović, koji je kao selektor sa juniorskom selekcijom osvojio Svetsko prvenstvo u Almatiju ranije ove godine.Vujasinović je zahvalio Saviću što ga je uključio u vođenje reprezentacije."Izuzetno sam srećan jer ću prvi put u karijeri biti sa A reprezentacijom kao trener i što ću imati nastup u Svetskoj ligi. Još ćemo videti ko će biti u sastavu, sigurno će biti nekoliko debitanata i tim momcima će biti velika čast što će igrati za reprezentaciju", rekao je Vujasinović.On je dodao da je siguran da će reprezentativci dati sve od sebe i da veruje da će pobediti Francusku.Kapiten reprezentacije Živko Gocić rekao je da očekuje ubedljivu pobedu protiv Francuske."Utakmica će biti uvertira za Evropsko prvenstvo i neka vrsta pripreme za Olimpijske igre u Riju, koje su glavni cilj. Momci koji sutra budu nastupili su spremni vaterpolisti i ljudi i pokazaće za koga nastupaju", rekao je Gocić i pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu i pozdrave ekipu.

Reprezentativac Filip Filipović naveo je da se raduje što će reprezentacija nastupiti u mešovitom sastavu."Imaćemo priliku da vidimo nove nade srpskog vaterpola i buduće šampione. Treba ih pozdraviti, pružiti im priliku. Iskreno sam presrećan što im je selektor dao šansu da se dokažu na ovakav način. Maksimalno ćemo se potruditi da još jednom opravdamo kapicu reprezentacije", kazao je Filipović.

Utakmica će se igrati sutra u 20.30 na Tašmajdanu. Pre susreta biće organizovan defile svih srpskih reprezentacija koje su ove godine osvojile medalje.

Savić: Potrebna je kategorizacija sportaSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je potrebno izvršiti kategorizaciju klupskog sporta u Srbiji, jer će u suprotnom uspesi nacionalnih selekcija dolaziti u pitanje. "Koliko god postojala kategorizacija na reprezentativnom nivou, mislim da bi trebalo da postoji i na klupskom nivou. Ne mislim tu samo na vaterpolo, već i na odbojku, rukomet, košarku i individualne sportove. Ideja koja bi trebalo da izraste u ozbiljnu stvar, to je spas klupskog sporta. Ukoliko nema spasa klupskog sporta i reprezentativni je u provaliji", rekao je Savić. "Mi smo u velikim problemima. Dobrim potezim i klupskom kategorizacijom može da se izađe iz ove krize", dodao je on. Srbija će za organizaciju Evropskog prvenstva u vaterpolu u januaru 2016. godine u Beogradu potrošiti nekoliko miliona evra, a novinara je zanimalo da li je taj novac bilo bolje uložiti u razvoj klupskog sporta. "Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Radnički već nekoliko godina pričaju o stanju u klupskom sportu u vaterpolu. Država pomaže reprezentativni sport, budžet je sasvim u redu, trudi se koliko može i tu nema problema... Organizacija EP je zbog popularizacije tog sporta, koji u kontinuitetu već 15 godina donosi medalje. Tu će biti trostruke koristi - za Vaterpolo savez, za državu i ono najbitnije za publiku. To je draž svega i ne treba mešati te stvari. Rezultate reprezentacije su pratili klubovi. Partizan i Zvezda su nedavno bili osvajači Lige šampiona, a Radnički je bio finalista i osvojio je LEN kup", rekao je Savić. Vaterpolista Filip Filipović je rekao da bi mediji trebalo da pomognu u popularizaciji, pogotovo pred Evropsko prvenstvo u Beogradu. "Da se ne čujem redovno sa ljudima iz reprezentacije i saveza ne bih ni znao da je Evropsko prvenstvo u Beogradu. Mislim da bi ste vi mediji trebalo da učinite više na popularizaciji. Večito se napada, svako može bolje, a da li ste vi uradili nešto povodom vaterpola, da li ste uradili neki intervju sa onima koji prave šampione?! Niste... Svi treba da pomognete i treba da podržite biser srpskog sporta, možda i najtrofejniji u istoriji na ovim prostorima", rekao je Filipović. Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se od 10. do 23. januara 2016. godine u Beogradskoj areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track