KAJAKAŠ NEBOJŠA GRUJIĆ ZA KURIR: Spremamo se za Brazil!

Intervju: Kajakaši znaju svoj glavni cilj za narednu godinu

KAJAKAŠ NEBOJŠA GRUJIĆ ZA KURIR: Spremamo se za Brazil!

Ostali sportovi -
Majstori zajedno s Markom Novakovićem, Grujić će na OI u Rio de Žaneiru predstavljati nadu srpskog sporta, a rezultati govore da su među glavnim kandidatima za pobedničko postolje

Rezultati koje je u paru s Markom Novakovićem postigao u prethodnom periodu govore da je Nebojša Grujić (24) kandidat za veliko ostvarenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.Za početak razgovora mladi šampion podelio je s nama najveće uspehe u karijeri.- Višestruki sam državni šampion, prvak Balkana. Imam dva srebra i jedno zlato sa evropskih prvenstava u konkurenciji mlađih seniora i još dva srebra sa svetskih prvenstava. Na Svetskom kupu kompletirao sam kolekciju sa po jednim zlatom, srebrom i bronzom. U seniorskoj konkurenciji sam vicešampion Evrope, a na Svetskom sam osvojio zlato i bronzu. Tu su i prve Evropske igre u Bakuu, na kojima smo Marko i ja takođe postali šampioni.S Markom Novakovićem činiš atomsku kombinaciju. Kako je izgledao početak vaše saradnje?- Nas dvojica smo pojedinačno veoma dobri i bilo je dovoljno samo da se malo uveslamo. Čim smo seli u čamac, moralo je da krene kako treba. Odmah se videlo da li možemo da se borimo. Kad smo prvi put zaveslali, ostvarili smo fascinantnu brzinu. Išli smo bolje od bilo kog čamca u Srbiji i tada smo shvatili koliko možemo. Odmah smo rekli da idemo na zlatne medalje i da o drugim stvarima ne razmišljamo.

Medalje su stigle, i to brojne. Šta dalje?

- Prošle nedelje počeli smo pripreme za Rio de Žaneiro, sve ostalo je manje bitno. Izaći ćemo na Evropsko prvenstvo i jedan ili dva svetska kupa, o tome se još nismo dogovorili s trenerom. Evropsko je šest nedelja pre Olimpijskih igara, pa će nam tačno pokazati kakvi smo pred Rio.Da li ćete na EP kriti karte kako biste zavarali konkurenciju pred OI?- Ne. Uvek idemo na pobedu. Nećemo da varamo konkurenciju. Mislim, čemu ovoliki treninzi ako ćemo da budemo osmi?Hoće li i u Brazilu biti medalja?- Ne mogu to da tvrdim. Očekujem da budemo na medalji. Konkurencija je baš jaka, ali i tamo idemo na zlato. Ne umemo drugačije.Tebi će ovo biti prvo učešće na Igrama. Da li već razmišljaš o tome šta te očekuje u Brazilu?- Ne. Gledam na to kao na svako drugo takmičenje. Prošao sam na fakultetu kroz sve Olimpijske igre i mislim da razmišljanje o tome šta te tamo očekuje može samo da te uplaši. Idemo tamo kao na svako takmičenje, pa ćemo videti šta ćemo uraditi - poručio je Grujić.

Posle karijereBIĆU PROFESOR ILI KONDICIONI TRENERNebojša Grujić zrelo i staloženo razmišlja o tome šta će raditi kad završi takmičarsku karijeru. A u ostvarenju tog sna pomoći će mu visoko obrazovanje, koje je već stekao, ali koje želi da nadogradi:- Trenutno privodim kraju master studije. Završio sam Srednju medicinsku školu „Andrej Jovanović“, a zatim Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i obrazovanje mi je veoma bitno u životu. Nadam se da ću posle Igara i doktorirati. Voleo bih da posle karijere budem profesor na fakultetu ili kondicioni trener vrhunskim sportistima. To me privlači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track