NEMA VIŠE SKRIVANJA: Homoseksualci preplavili sport
Foto: Profimedia

Savremeni

NEMA VIŠE SKRIVANJA: Homoseksualci preplavili sport

Ostali sportovi -
Navodno otkriće da je Kristijano Ronaldo gej pokrenulo spekulacije ko među sportistima ima afinitete prema istom polu

Džastin Fašanu, igrač Aston Vile, sredinom devedesetih izašao je u javnost i saopštio da je gej. Nekoliko godina kasnije izvršio je samoubistvo jer mu se život pretvorio u pakao.

Martina Navratilova
Martina Navratilova

Danas se i dalje o temi homoseksualizma među sportistima retko priča, međutim, posle otkrića Sana da je Kristijano Ronaldo gej, mogla bi da krene lavina priznanja.

Anja Person
Anja Person

Javnost je ostala u šoku posle intervjua Tomasa Hiclšbergera, nemačkog reprezentativca, koji je pre tri godine postao prvi fudbaler nakon Fašana koji je javno priznao da je homoseksualac.- Objavljujem da volim muškarce zato što želim da počne rasprava o homoseksualnosti među profesionalnim sportistima. O tome se malo priča, ali ovim želim da pokrenem tu priču - izjavio je Hiclšberger i našao na podeljena mišljenja javnosti.

Ameli Morezmo
Ameli Morezmo

Od poznatih sportista opredeljenje prema istom polu javnost su priznali Ijan Torp (plivanje), Anja Person (skijanje), Ameli Morezmo (tenis), Geret Tomas (ragbi), Martina Navratilova (tenis), Džon Amiči (košarka), Esera Tuaolo (američki fudbal)...

Ijan Torp
Ijan Torp

(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track