DODELA NAGRADA OKS SLEDEĆE NEDELJE: Nole i Ivana ispred svih

Svečanost u Beogradu

DODELA NAGRADA OKS SLEDEĆE NEDELJE: Nole i Ivana ispred svih

Ostali sportovi -
OKS izabrao najbolje sportiste u 2015, a pored Đokovića i Španovićeve, laureati su vaterpolisti, košarkašice, Dejan Savić i Tijana Bogdanović

Tačku na najuspešniju i najtrofejniju godinu srpskog sporta Olimpijski komitet Srbije staviće sledećeg četvrtka nakon svečanosti na kojoj će biti dodeljene nagrade najboljima u 2015.

Pred OKS je verovatno ove godine bio najteži, ali i najslađi zadatak da iz mora vrhunskih rezultata izabere pojedince i timove koji su bili bolji od drugih, i kada se pogleda spisak dobitnika, jasno je da je izbor bio pravi. Najbolji sportista Srbije u godini na izmaku jeste prvi reket sveta Novak Đoković, dok je najuspešnijom sportistkinjom proglašena naša atletičarka Ivana Španović. Najbolji tim u muškoj konkurenciji je vaterpolo reprezentacija Srbije, a u ženskoj košarkaški nacionalni tim. Trener godine je selektor vaterpolista Dejan Savić, a mladi sportista u izboru OKS je takmičarka u tekvondou Tijana Bogdanović.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre Olimpijski komitet Srbije proglasio je i najuspešnije sportiste Srbije na ovom takmičenju u muškoj i ženskoj konkurenciji. Strelac Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji sportista, dok će u ženskoj konkurenciji trofej poneti kajakašice Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović, koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini k2 500 m i peto mesto u disciplini k4 500 m.

NovitetiUSVOJENI KRITERIJUMINa predlog Programske komisije Olimpijskog komiteta Srbije na sednici Izvršnog odbora usvojeni su kriterijumi za učešće sportista u programu Olimpijskog komiteta Srbije „Rio 2016“ za narednu godinu. Novousvojeni kriterijumi tretiraju svaki sport pojedinačno u pogledu specifičnosti sistema kvalifikacija za Olimpijske igre, ali je nivo kriterijumskih rezultata potrebnih za učešće u programu identičan za sve sportove.Cilj je osvajanje većeg broja medalja i većeg broja plasmana među prvih deset u odnosu na OI u Londonu 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja